25 Φεβ 2010

Γυναίκα δικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε συνεργάτιδά της

Γυναίκα δικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε συνεργάτιδά της.

Μια ετερό γυναίκα που κακοποίησε σεξουαλικά μια άλλη γυναίκα φυλακίστηκε για μια χρονιά, αυτή την εβδομάδα.

Η 35χρονη Teresa Cottingham, πρώην διευθύντρια Εθν.Συστημα.Υγείας από το East Sussex, στιγμιαία εξουδετέρωσε μια άλλη γυναίκα με μια κίνηση πολεμικών τεχνών σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου πριν την εξαναγκάσει σε σεξ, τον Ιανουάριο 2010.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Blackfriars άκουσε πως η Teresa Cottingham ήταν "σχεδόν παράλογη" έχοντας καταναλώσει αλκοόλ μετά από μια διάσκεψη στο κεντρικό Λονδίνο.

Το θύμα, με την οποία γνωρίζονταν, την συνόδευσε στην επιστροφή της στο ξενοδοχείο με ταξί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail».

Η πολιτική αγωγή, Adam Davis, δήλωσε: «Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου η εναγόμενη κατέρρευσε πάνω στο κρεβάτι. Άρχισε να γδύνεται. Η κα Cottingham ζήτησε από το θύμα να της φτιάξει ένα φλιτζάνι τσάι.

«Το θύμα είχε γυρισμένη την πλάτη της στην εναγόμενη και φαίνεται ότι η εναγόμενη επιχείρησε να σύρει ξανά πάνω στο κρεβάτι της βαστάζοντάς την από την ζώνη του σορτς της. Ανέφερε η ενάγουσα, καθώς προσπαθούσε να την τραβήξει επάνω στο κρεβάτι».

Η νεαρή γυναίκα την προειδοποίησε: "Κοίτα Τερέζα, θα μετανοιώσεις για αυτό αύριο το πρωί".

Αλλά η Cottingham φώναξε: "Το ξέρεις ότι το θες, έχεις παρελαύνει κώλο σου μπροστά μου".

"Η εναγόμενη την τράβηξε έπειτα επάνω στο κρεβάτι και υπήρξε μάχη", πρόσθεσε η πολιτική αγωγή. Εν’ όσο η ίδια προσπάθησε να υποτάξει θύμα της, καυχήθηκε: "Ξέρω τι κάνω - είμαι καλύτερη από έναν άνδρα".

Στη συνέχεια η Cottingham έσυρε το θύμα στο δάπεδο με μια κίνηση πολεμικών τεχνών, έτσι το θύμα χτύπησε το κεφάλι της σε ένα ντουλάπι.

Η πολιτική αγωγή δήλωσε: «Υπήρξε πάλη που διήρκησε αρκετά, με την καταγγέλλουσα να καθιστά απολύτως σαφές ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει. Η Cottingham έγινε πιο επιθετική και πιεστική".

Η γυναίκα, που δεν μπορεί να κατονομαστεί, επωφελήθηκε από μια παύση για να σηκωθεί πάνω στο κρεβάτι και να απομακρυνθεί μακριά από την Cottingham, η οποία ζήτησε να μάθει: «Τι θέλεις»; και το θύμα της είπε: «Άφησε με».

«Τα ρούχα και τα εσώρουχα του θύματος είχαν ήδη αφαιρεθεί», είπε η πολιτική αγωγή, η οποία πρόσθεσε ότι η Cottingham άρπαξε το θύμα από το λαιμό.

«Έσπρωχνε το θύμα προς τα πίσω και κάθε φορά που προσπαθούσε να κινηθεί, πίεζε το λαιμό της περισσότερο».

Τότε ήταν που έκανε σεξ στο θύμα της.

Τελικώς η Cottingham είπε: «Αν δεν είσαι άνετα με αυτό, θα σταματήσω», αλλά το θύμα τής είπε ότι ήταν «πολύ αργά για αυτό».

Η Cottingham μετά αποκοιμήθηκε, αφήνοντας τη γυναίκα-θύμα μόνη της.

Όταν η Cottingham συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου ισχυρίστηκε το «μεθυσμένο» περιστατικό ήταν μεταξύ «δύο ενηλίκων», αλλά αργότερα άλλαξε την απολογία της σε ένοχη.

Η Sharon Bailey, υπεράσπιση της Cottingham, ζήτησε από το δικαστή Ian Karsten QC, να αναστείλει κάθε ποινή φυλάκισης επειδή η Cottingham, η οποία έδρασε «εντελώς εκτός του χαρακτήρα της» έχει ήδη υποφέρει αρκετά.

Το δικαστήριο είπε ότι η Cottingham μητέρα ενός παιδιού απολύθηκε από μια εταιρεία στο Sussex, στην οποία κατείχε μια θέση εξειδικευμένη στην ψυχική υγεία, μετά το "καταστροφικό" σκάνδαλο.
«Είχε μια επαγγελματική θέση με καλό μισθό», είπε η Sharon Bailey. "Δεν είναι πια σε θέση να ανταπεξέλθει στα τα έξοδά της και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πτώχευση της».

Η δικηγορίνα πρόσθεσε ότι η Cottingham παντρευτηκε έναν άνδρα – ο οποίος έκλαψε δημοσίως σε μια αίθουσα τέχνης- την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, ο δικαστής είπε: «Αν αυτό έγινε από ένα άνδρα, όλες-οι θα λένε, αυτός πρέπει να γίνει αποδεκτός». Και πρόσθεσε: "Αυτή ήταν μια φρικτή επίθεση. Δέχομαι ότι ήσασταν μεθυσμένη και ότι αν δεν είχατε πιει, δεν θα κάνατε κάτι τέτοιο".

«Ήταν μια βίαιη επίθεση και ταπείνωσε το θύμα. Η έκθεση επιπτώσεων στο θύμα δείχνει ότι πραγματικά είχε μακροπρόθεσμες και σοβαρές επιπτώσεις πάνω της. Καθώς οι σεξουαλικές επιθέσεις συνεχίζονται αυτό που έχω να πω είναι πως πραγματικά πρόκειται για μια κακή υπόθεση».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.2.10 και το μεταφράσαμε, από το λεσβιακό περιοδικό DIVA στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#6490