3 Φεβ 2010

Λεσβίες άλμπατρος ανατρέφουν νεοσσό

Ένα ζευγάρι λεσβιών βασιλικών άλμπατρος στη Νέα Ζηλανδία καλωσόρισε την πρώτη νεοσσό τες στον κόσμο.

Το ζευγάρι, που ζει στη Αποικία των Βασιλικών Άλμπατρος στο South Island, δεν το είναι μοναδικό, αλλά είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τις λεσβίες άλμπατρος να επωάσουν επιτυχώς ένα αυγό.

Τα βασιλικά άλμπατρος είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση και η νέα νεοσσός είναι μια μόνο από τις 17 νέες προσθήκες στην αποικία αυτή τη χρονιά. Η αποικία είχε τρία λεσβιακά ζευγάρια τα τελευταία 70 χρόνια.

Δεν είναι γνωστός ο πατέρας της νεοσσού.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διατήρησης, Robin Thomas, είπε στο AAP: «Μια από τις δυό προφανώς ζευγάρωσε έτσι το αυγό τες ήταν εύφορο. Μόνο ένα αυγό δημιουργήθηκε και τώρα το εκκολάπτουν».

Πρόσθεσε ότι και οι τρείς τα πηγαίνουν καλά, αφότου αγωνίστηκε αρχικώς η νεοσσός.

Το λεσβιακό ζευγάρι αναλαμβάνει εκ περιτροπής σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες για να τη φροντίσει, μετά από το μοίρασμα των καθηκόντων επώασης.

Όταν η εγκυμοσύνη αναγγέλθηκε τον περασμένο μήνα, ο τοπικός οργανισμός τουρισμού ζήτησε από τα μέλη του να στείλουν προτάσεις για το όνομα του νέου μωρού.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.2.10 και το μεταράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/02/new-chick-for-lesbian-albatrosses/