12 Φεβ 2010

Ο πρόεδρος του δικαστικού σώματος των ΗΠΑ, Vaughn Walker δήλωσε ανοικτά το σεξ. προσανατολισμό του

Ο Vaughn Walker, Πρόεδρος των Περιφερειακών Δικαστίνων-ων ΗΠΑ που ανέλαβε την δίκη της Πρότασης 8, δήλωσε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του σε κεντρική αμερικανική εφημερίδα.

Η οποία περιέγραψε τη σεξουαλικότητα του δικαστή Vaughn Walker ως «το μέγιστο κοινό μυστικό στη δίκη ορόσημο», η εφημερίδα San Francisco Chronicle μίλησε με έναν ομοσπονδιακό δικαστή που δεν θέλησε να δηλώσει το όνομά του, ο οποίος σχολίασε:

«Έχει ιδιωτική ζωή και δεν την κρύβει, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με τις αποφάσεις του στις δίκες, και αυτός δεν θα μεταφέρει την σεξουαλικότητα του ώστε να επιδράσει σε οποιοδήποτε απόφαση».

Η ομοσπονδιακή δίκη εξετάζει εάν η πρόταση 8, που απαγόρευσε το ΛεΠΑΤ γάμο στη Καλιφόρνια, είναι συνταγματική.

Ο ΛεΠΑΤ γάμος νομιμοποιήθηκε στη Καλιφόρνια το Μάϊο 2008. Η ψηφοφορία τον απαγόρευσε στο πλαίσιο της Πρότασης 8 το Νοέμβριο 2008. Τα κατ’ εκτίμηση 18.000 ΛεΠΑΤ ζευγάρια που ήταν σε θέση να νυμφευθούν σε εκείνο το διάστημα παραμένουν νυμφευμένα.

Ο δικαστής Vaughn δεν ήταν πάντα δημοφιλής στη ΛεΠΑΤ κοινότητα. Το 1982 αντιπροσώπευσε την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής σε μια επιτυχή προσπάθεια της πόλης Σαν Φρανσίσκο να κρατήσει το όνομα ΛεΠΑΤ Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς να θεωρηθεί ότι παραβίαζει το όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, η δίκη θεωρήθηκε ευρέως ως ΛεΠΑΤφοβική.

«Ο Vaughn Walker, παρεπιπτώντως δεν επιζήτησε την υπόθεση της Πρότασης 8- του δώθηκε τυχαίως» και η εφημερίδα the San Fransisco Chronicle συνεχίζει.

"Εάν ο δικαστής αποφασίσει ότι η Πρόταση 8 είναι αντισυνταγματική, είναι βέβαιο ότι οι υποστηρίκτριες-ες της Πρότασης 8, θα την φέρουν στο Ομοσπονδιακό Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν είναι απαραίτητο".

«Ο Kendell αναμένει ότι εάν αυτό συμβεί, οι υπερασπίστριες-ες της Πρότασης 8 θα κάνουν ζήτημα το σεξουαλικό προσανατολισμό του Δικαστή».

Οι καταθέσεις τής υπόθεσης έχουν τελειώσει και τα τελικά επιχειρήματα των δύο πλευρών αναμένονται σύντομα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από τον Adam Lake στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/09/judge-overseeing-prop-8-trial-outed-by-us-media/

Για όσες αποφάσεις έχει πάρει ως τώρα ο κ Vaughn Walker δεν ετέθει θέμα, "ξάφνου" επειδή δήλωσε τον σεξ. προσανατολισμό του και η δίκη αφορά τον ΛεΠΑΤ γάμο, θα αμφισβητηθεί στην περίπτωση που η απόφασή του θα είναι θετική για την αντισυνταγματικότητα της Πρότασης 8. Η φοβία και η προκατάληψη είναι προφανέστατη. Ευαγγελία Βλάμη