25 Φεβ 2010

Η Αυστραλία απέρριψε την ισότητα του Queer γάμου

Η Αυστραλιανή Γερουσία απέρριψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που θα έδινε ίσα δικαιώματα στο ΛεΠΑΤQ γάμο.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από το κόμμα των Πρασίνων, αλλά δεν πέρασε με 5 υπερ και 45 κατά, λίγες ημέρες πριν από την μεγαλύτερη ΛεΠΑΤQ γιορτή στον κόσμο, την γνωστή Sydney Mardi Gras (αντίστοιχη με την Ημέρα Υπερηφάνειας).

26 γερουσιαστίνες-ες ήταν απούσες-ντες από την ψηφοφορία, με ορισμένες από αυτές επιλέγουν να απέχουν, επειδή διαφωνούσαν με τις επίσημες θέσεις των κομμάτων τες εναντίον του ΛεΠΑΤQ γάμου.

Η γερουσιαστίνα του κόμματος των Πρασίνων, Sarah Hanson-Young, η οποία παρουσίασε το νομοσχέδιο, είπε: «Μπορεί να υπάρχει μια ομάδα γερουσιαστίνων-ων που ψήφισαν για τη διατήρηση των διακρίσεων εις βάρος των ΛεΠΑΤQ ζευγαριών να είναι σε θέση να νυμφευθούν εκείνη που αγαπούν, αλλά πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των γερουσιαστίνων-ων ήταν απούσες-ες κατά την τελική ψηφοφορία, κατά πάσα πιθανότητα είναι η μόνη μορφή διαμαρτυρίας που τις προσφέρεται».

Οι υποστηρίκτριες-ες του ΛεΠΑQ γάμου ισχυρίζονται ότι το 60% των πολιτισών-ων της Αυστραλίας υποστηρίζουν το δικαίωμα του ΛεΠΑΤ γάμου.

Ο Alex Greenwich της Ισότητας Γάμου της Αυστραλίας, είπε ότι ήταν "αλαζονικό" από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Rudd να "αγνοήσει" το κοινό.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, το γεγονός ότι 26 γερουσιαστίνες-ες ήταν απούσες από τη σημερινή συζήτηση είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει διαφωνία στις τάξεις των μεγάλων κομμάτων, διαφωνία η οποία πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί».

"Επειδή οι ηγέτιδες-ες των μεγάλων κομμάτων είναι σαφές ότι δεν ακούν τις επιθυμίες της κυρίαρχης τάσης στην Αυστραλία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε αυτό το θέμα, ζήτημα των εκλογών, όταν το έθνος πάει στις κάλπες αυτή τη χρονιά".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 25.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/25/australian-senate-rejects-gay-marriage-bill/