27 Φεβ 2010

Λεσβοφοβία σε μαθήτριες της Νότιας Αφρικής.

Λεσβοφοβία σε μαθήτριες της Νότιας Αφρικής.

Ένας κοιτώνας κοριτσιών σε ένα οικοτροφείο της Νότιας Αφρικής σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε επειδή υπήρξαν ισχυρισμοί για λεσβιακές σχέσεις μεταξύ των μαθητριών.

Το σχολείο που δεν κατονομάζεται, στην επαρχία KwaZulu-Natal, λέγεται ότι ανακάλυψε δύο μαθήτριες να φιλιούνται αυτή την εβδομάδα.

Τοπικές αναφορές λένε πως μετά το ζευγάρι αναγνωρίστηκαν στη συνέχεια, άλλες 27 λεσβίες στον κοιτώνα και όλες έχουν ήδη απελαθεί.

Η Νότια Αφρική απαγορεύει τις διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από λεσβοφοβία.

Ανώτερες-οι Εκπαιδευτικές Υπάλληλοι της Νότιας Αφρικής διερευνούν γιατί έκλεισε το σχολείο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εκπαίδευσης, Sihle Mlotshwa είπε στην εφημερίδα «Mercury» ότι τα σχολεία δεν έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν τις μαθήτριες επειδή είναι λεσβίες.

Είπε: «Υπάλληλοι της περιοχής επισκέφθηκαν το σχολείο για να διερευνήσουν την υπόθεση. Θα υπάρξει μια συνάντηση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα εξετάσουμε αυτό το θέμα».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.2.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/26/south-african-school-dormitory-closed-over-lesbian-relationships-2/