24 Φεβ 2010

Κοινωνική μητέρα συνεχίζει να διεκδικεί την κόρη της

Δικαστής των ΗΠΑ διέταξε τη σύλληψη μιας γυναίκας που εξαφανίστηκε με την επτάχρονη κόρη της, μετά την αποτυχία της να την παραδώσει στην άλλη μητέρα της (κοινωνική μητέρα).

Ο δικαστής William Cohen στη Βερμόντ επιβλέπει τη διαμάχη για την επιμέλειά μεταξύ της Lisa Miller και της Janet Jenkins. Το λεσβιακό ζευγάρι απέκτησε από κοινού την κόρη τες το 2002.

Χθες, ο δικαστής William Cohen αποφάσισε ότι η κα. Miller ασεβεί προς το δικαστήριο και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Η κόρη βρίσκεται στο κέντρο της διαμάχης, η επτάχρονη Ισαβέλλα, θεωρείται αγνοούμενη.

Το ένταλμα σύλληψης εφαρμόζεται μόνο στη Βερμόντ, όπου ζει η κα. Jenkins. Πανεθνικό ένταλμα, μπορεί να εκδοθεί μόνον από την περιφεριακή εισαγγελία.

Η κα. Miller και η Ισαβέλλα δεν έχουν εμφανιστεί σχεδόν δύο μήνες τώρα και ο δικηγόρος της λέει ότι δεν ξέρει πού είναι.

Το ζευγάρι είχε Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βερμόντ το 2000 και η κόρη τες γεννήθηκε από την κα. Miller δύο χρονιές αργότερα μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Όμως, το ζευγάρι χώρισε το 2003, όταν η κα. Miller έγινε Ευαγγελική Χριστιανή και απαρνήθηκε το λεσβιασμό. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Βιρτζίνια.

Βάσει του νόμου, το ζευγάρι αντιμετωπίζεται όπως ένα ετερό ζευγάρι που έχει τελέσει γάμο. Το Δεκέμβριο, ένας δικαστής της Βερμόντ θεώρησε ότι η κα. Miller περιφρόνησε το δικαστήριο με την άρνηση της προς την κα. Jenkins να έχει πρόσβαση στην Ισαβέλλα.

Η κα Miller αγνοείται αφ’ ότου ο δικαστής διέταξε να παραδώσει την πλήρη επιμέλεια της επτάχρονης Ισαβέλας στην κα. Jenkins την 1η Ιανουαρίου 2010.

Η κα. Miller έχει γίνει κυρίαρχη φιγούρα για μέρος-τμήμα του αντι-ΛεΠΑΤQ χριστιανικού κινήματος, το οποίο υποστήριξε την απόφαση της Βερμόντ να επιβάλλει μια πολιτική ατζέντα για την Βιρτζίνια.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/24/judge-orders-arrest-of-missing-ex-gay-mother/