14 Φεβ 2010

Nομοθεσία κατά των διακρίσεων στη Μακεδονία

Η νομοθεσία κατά των διακρίσεων της Μακεδονίας δεν έλαβε υπ’ όψιν τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι μεταξύ των κριτηρίων κάτω από τα οποία οι Μακεδόνισες πολίτισες προστατεύονται από τις διακρίσεις. Το σχέδιο νομοθεσίας προστασίας των διακρίσεων στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αποκλείει το σεξουαλικό προσανατολισμό, πράγμα το οποίο οδήγησε τον μακεδονικό Τύπο να γράψει στους πρωτοσέλιδους τίτλους «Το σεξ είναι αντισυνταγματικό στη Μακεδονία».

Παρακινήθηκαν από μια δήλωση του Υπουργού Εργασίας της Μακεδονίας, Xhelal Bajrami, ο οποίος εξήγησε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός αποκλείστηκε από τη νομοθεσία επειδή η νομοθεσία της Μακεδονίας δεν είχε τέτοιου είδους νομικούς όρους. «Εάν οποιαδήποτε αισθάνεται διακρίσεις κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να καταθέσουν μια καταγγελία,» είπε ο κ.Bajrami όπως αναφέρθηκε από την Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας ΕΡΒ, χωρίς να διευκρινήσει για ποιους λόγους αυτό θα μπορούσε να γίνει.
Η ΕΡΒ επισημαίνει ότι το άρθρο έχει επικριθεί ήδη από τις-τους εμπειρογνώμονες των Βρυξελλών που σκέφτονται ότι δεν είναι σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΕΕ και τα κριτήρια της μη-διάκρισης.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 1.2.10 και το μεταφράσαμε από την novite.com, στην http://www.novinite.com/view_news.php?id=112643