12 Φεβ 2010

Ο Πάπας αναγνωρίζει, παραβίαση δικαιωμάτων των παιδιών

Ο Πάπας αναγνωρίζει πως ιερείς παραβίασαν τα δικαιώματα των παιδιών.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI έχει αναγνωρίσει σε μια ομιλία ότι ορισμένα μέλη της εκκλησίας «παραβίασαν δικαιώματα» των παιδιών.

Στην ομιλία στα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου για την Οικογένεια ο Πάπας δήλωσε:

«Ενώ η αποστολή της εκκλησίας ήταν να προστατευθούν οι ανήλικες-οι, δυστυχώς, στις διάφορες περιπτώσεις, κάποια από τα μέλη της πήγαν ενάντια σε αυτήν την υποχρέωση και παραβίασαν τα δικαιώματα».

Ο Πάπας κατηγορήθηκε ευρύτατα ότι δεν έλαβε μια αρκετά ισχυρή στάση-θέση ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών από την Εκκλησία.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Πάπας δέχτηκε επίκριση-καταδίκη για το ότι χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να κάνει ένα επίσημο σχόλιο μέσα ένα χείμαρρο περιπτώσεων κακοποίησης ανηλίκων στην Ιρλανδία.

Τέσσερις Ιρλανδοί επίσκοποι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και οι ηγέτιδες-ες εκκλησιών έχουν κληθεί στη Ρώμη για να συζητήσουν την προσεχή εβδομάδα τα σκάνδαλα.

Μια χωριστή αναφορά-έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Ιρλανδία το Μάιο έδειξε πως οι βιασμοί και το ξύλο των παιδιών «ενδημούν» στα ιδρύματα της δρώσας Εκκλησίας από το 1930.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανήγγειλε στις 5.2.10 ότι θα επισκεπτεί τη Σκωτία όταν θα έλθει στην Αγγλία αργότερα αυτή την χρονιά.

Ο Πάπας θα επισκεφτεί τη Σκωτία μεταξύ 17ης και 19ης Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Πάπας θα συναντηθεί με ιερείς και θα έχει προσωπική ακρόαση με τη Βασίλισσα στο Birkhall.

Οι αξιωματούχοι της Καθολικής Εκκλησίας και η κυβέρνηση διαπραγματεύονται τώρα, ποιά από της δύο πλευρές θα σηκώσει το βάρος των 20 εκατομμυρίων £ λιρών, που είναι το κόστος της επίσκεψης του Πάπα. Η Παπική επίσκεψη το 1982 χρηματοδοτήθηκε από την εκκλησία και της άφησε δυσβάστακτο χρέος.

Ο Πάπας δήλωσε με παρρησία πως για τα ζητήματα της ισότητας των ΛεΠΑΤ, της άμβλωσης και του έλεγχου των γεννήσεων, προγραμματίζονται διαμαρτυρίες κατά την επίσκεψή του.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/09/pope-admits-priests-violated-the-rights-of-children/