15 Φεβ 2010

Τα ΛεΠΑΤQ ζευγάρια της Αγγλίας ισότιμα με της Γαλλίας

Νίκη οφελειμάτων για τα ΛεΠΑΤQ ζευγάρια της Αγγλίας στην Γαλλία.

Οι βρετανίδες που έχουν σύμφωνο Συμβίωσης και ζουν στη Γαλλία έχουν δικαίωμα πια στα ίδια φορολογικά και κληρονομικά οφέλη με τις Γαλλίδες αντίστοιχές τες.

Από τον Αυγούστο 2007, τα ΛεΠΑΤ γαλλικά ζευγάρια που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης- Pacte Civil de Solidarité (PAC) απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων σε σχέση με τη φορολογική και κληρονομική νομοθεσία με τα παντρεμένα ζευγάρια.

Εντούτοις, λόγω μιας νομικής ανωμαλίας, τα βρετανικά Σύμφωνα Συμβίωσης δεν αναγνωρίστηκαν βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, πράγμα που σημαίνει πως οι συντρόφισες που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης και ζουν στη Γαλλία ήταν υπόχρεες-σε φόρο κληρονομιάς 60% και αντιμετωπίζονταν όπως οποιοδήποτε άλλο ανύμφευτο ζευγάρι.

Οι Υπουργίνες-οι πρόσφατα ανήγγειλαν ότι τα βρετανικά Σύμφωνα Συμβίωσης αναγνωρίζονται ως ισότιμα των PACs, και θα αποζημιωθούν όσες έχουν πληρώσει αδικαιολόγητη φορολογία από τον Αύγουστο 2007.

Ο ευρωβουλευτής Graham Watson του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος βοήθησε να εξασφαλιστούν οι αλλαγές αφ’ ότου δύο πρώην εκλογείς τού παραπονέθηκαν για την ανωμαλία.

Είπε: «Μέχρι τώρα, η πρακτικότητα της γαλλικής νομοθεσίας σημαινε ότι οι Βρετανίδες που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης και ζουν στη Γαλλία θα έπρεπε να διαλύσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης τες και να εισαχθούν στο PAC προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ίδια δικαιώματα με τα γαλλικά ζευγάρια. Αυτό παραβίαζε την ιδέα της Ευρωπαϊκής υπηκοότητας καθώς της ισότητας, και κάτι έπρεπε να γίνει».

«Αν και χρειάστηκε πολύς καιρός για να φτάσει σε αυτήν την θέση, είμαι ευτυχής που τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια της Αγγλίας μπορούν τώρα να είναι σίγουρα ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με το γαλλικό ζευγάρι».

Τα Γαλλικά PACS είναι διαθέσιμα αμφοτέρως σε ΛεΠΑΤ και ετερό ζευγάρια.

Τα αποτελέσματα απογραφής αποκάλυψαν τον περασμένο μήνα ότι ο αριθμός ζευγαριών που προτιμούν το PACS έχει αυξηθεί κατά 1/5 την περασμένη χρονια, ενώ οι γάμοι έπεσαν κατά 3,5%.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.2.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/02/04/benefits-victory-for-british-gay-couples-in-france/