25 Φεβ 2010

Συμβούλιο Waltham Forest, καλύτερη υποστήριξη σε ΛεΠΑΤQ

Το Συμβούλιο Waltham Forest δεσμεύτηκε σήμερα για καλύτερη υποστήριξη στην ΛεΠΑΤQ κοινότητα, μετά από μια έρευνα που αποκάλυψε ότι υποφέρει από παρενόχληση στα χέρια των εθνικών μειονοτήτων της περιοχής-Δήμου.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η Αρχή δημοσίευσε μια νέα έκθεση, η οποία ισχυρίζεται πολλές ΛεΠΑΤQ εσκεμμένως τροποποιούν την συμπεριφοράς τες για να αποφευχθεί η απειλή της παρενόχλησης ή προσωπική επίθεση από μαύρη-ο και μουσουλμανικές κοινότητες.

Η έκθεση, η οποία έγινε σε 270 Queer - η μεγαλύτερη LGBT-εξειδικευμένη έρευνα που το Συμβούλιο Waltham Forest έχει ποτέ αναλάβει - επίσης επεσήμανε την έλλειψη κοινωνικών χώρων και χώρους επικοινωνίας για την ΛεΠΑΤQ κοινότητα.

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουμε αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες έρευνες του είδους της στη χώρα, που θα απευθύνονται ειδικά στη ΛεΠΑΤQ κοινότητα μας για να μάθουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τις ανάγκες της», δήλωσε το μέλος της κυβέρνησης, κα Marie Pye, μέλος του Waltham Forest του ιδιαιτέρου γραφείου «Κοινοτήτες και Στέγαση».

«Η έκθεση ξεκίνησε καθώς πρέπει να εργαστούμε για να βοηθήσουμε την LGBT κοινότητα να αναπτυχθεί και να βελτιώσει τις εμπειρίες της στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στη περιοχή-Δήμο».

Ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση παρέχονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι Queer μπορούν να αναφέρουν εγκλήματα μίσους και την παροχή περισσότερων ευκαιριών για γιορτές της ΛεΠΑΤQ κοινότητας σε τοπικό επίπεδο.

Η κα. Pye πρόσθεσε: «Δουλεύουμε σκληρά στα σχολεία μας και στην ευρύτερη κοινότητα για την εκπαίδευση των νέων στον εορτασμό της διαφορετικότητας, αλλά ίσως δεν εργαζόμαστε αρκετά σκληρά για να έρθουμε σε επαφή με αυτές-ους που πράγματι έχουν βιώσει παρενόχληση. Αυτή η έκθεση συνέβαλε στο να ανακαλύψουμε πού υπολειπόμεθα και μπορούμε πλέον να εργαστούμε για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, το Συμβούλιο Waltham Forest αναπτύσει τώρα σχέδια για την ευαισθητοποίηση ως προς να αναφέρονται τα περιστατικά εγκλημάτων μίσους στη περιοχή-Δήμο.

Η Angela Mason της Επιτροπής Ισότητα και Ανθρώπινα Δικαιώματα μίλησε επίσης στην εκδήλωση, τονίζοντας τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές με τη στενότερη συνεργασία με την LGBT κοινότητα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.2.10 και το μεταφράσαμε, από το λεσβιακό περιοδικό DIVA στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#6490