10 Απρ 2009

Αύξηση του καρκίνου του δέρματος στις νέες γυναίκες

Καρκίνος δέρματος: Αύξηση σε νέες γυναίκες!

Τα αποτελέσματα έρευνας που έγιναν για τον καρκίνο στη Μεγάλη Βρετανία ο καρκίνος του δέρματος έχει ξεπεράσει σε περιστατικά τον καρκίνο του τραχήλου στις νέες γυναίκες.
Το μελάνωμα είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος και ο πιο κοινός καρκίνος στις νεαρές Βρετανίδες.
Η τάση εμφάνισης αυτού του καρκίνου είναι ανησυχητική αν σκεφτεί καμιά-εις ότι οι νέες-οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ευαίσθητες-οι σε αυτό το είδος του καρκίνου. Τυπικά η εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος είναι ένα φαινομενο που παρουσιάζεται σε ηλικίες άνω των 75.

Οι ειδικες-οι όμως ανησυχούν επειδή τα αυξανόμενα νούμερα νεαρών που παρουσιάζουν καρκίνο του δέρματος μπορεί να είναι η αρχή μιας επικίνδυνης τάσης.
Οι γυναίκες στα 20 τους χρόνια αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των ασθενών με μελάνωμα αλλά σχεδόν το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων είναι άτομα ηλικίας κάτω των 50.

Το Κέντρο του Καρκίνου της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζει ότι το μελάνωμα θα γίνει ο τέταρτος πιο κοινός καρκίνος για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών μέχρι το 2024 και ότι από 9.000 περιπτώσεις το χρόνο θα εμφανιστούν παραπάνω από 15.000.
Παρατήρησαν μάλιστα ότι το ίδιο επικινδυνα είναι και τα διάφορα σολάριουμ που κάθεται η πελάτισσα-ης ξαπλωμένη-ος και δέχεται ακτινοβολία για να μαυρίσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σκωτία έκανε νόμο που απαγορεύει τη χρήση σολάριουμ σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Οι ειδικές-οι συνιστούν οι άνθρωποι όταν εκτίθενται στον ήλιο να φροντίζουν να προστατεύονται και αν είναι δυνατον να αποφεύγουν το τεχνητό μαύρισμα.

Το άρθρο το βρήκαμε στην Associated Press - THE INDEPENDENT στις 8.4.09 Ευαγγελία Βλάμη