13 Απρ 2010

Ο Β' Πάπας δήλωσε: "Η σεξουαλική κακοποίηση δεν οφείλεται στην αγαμία"

Ο δεύτερος τη τάξη Πάπας ισχυρίζεται πως τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης οφείλονται στον ομοερωτισμό και όχι στην αγαμία των ιερέων.

Ο δεύτερος ανώτερος κληρικός του Βατικανού είπε ότι τα σκάνδαλα για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν συγκλονίσει τη Καθολική Εκκλησία συνδέονται με τον ομοερωτισμό και όχι με την αγαμία των ιερέων. Ο Καρδινάλιος Bertone Tarcisio είναι γραμματέας της πολιτείας του Βατικανό, ουσιαστικά ο αναπληρωτής του Πάπα Βενέδικτου XVI έκανε την αμφισβητίσημη-αντιφατική δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χιλή.

"Πολλές-οι ψυχολόγοι και οι ψυχιάτρισες-οι έχουν δείξει ότι είναι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας και παιδεραστίας, αλλά και πολλές άλλες-οι το έχουν δείξει, καθώς έχω πει πρόσφατα, υπάρχει σχέση μεταξύ ομοερωτισμού και παιδεραστίας", είπε στα ΜΜΕ.

"Αυτό είναι μια παθολογία που αγγίζει όλες τις κατηγορίες των ανθρώπων, καθώς και ιερείς σε μικρότερο βαθμό σε ποσοστιαίους όρους", πρόσθεσε.

Η συμπεριφορά των ιερέων στην περίπτωση αυτή, η αρνητική συμπεριφορά, είναι πολύ σοβαρή, είναι σκανδαλώδης."

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπάλληλοι του Βατικανού διέψευσαν τους ισχυρισμούς πως, ο Πάπας είχε εμπλακεί σε συγκάλυψη του σκανδάλου της κακοποίησης παιδιών, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι μέρος μιας "εκστρατείας μίσους" εναντίον του.

Δύο ανώτεροι καρδινάλιοι υπαινείχθησαν στις 6.4.10 ότι οι ισχυρισμοί ήταν μια μορφή εκδίκησης έναντι της αντίθεσής του Πάπα Βενέδικτου για το ΛεΠΑΤ γάμο και την άμβλωση.

Ο Ισπανός Καρδινάλιος Julian Herranz, επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής για τους υπαλλήλους πολιτείας του Βατικανό, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανό: «Ο Πάπας υπερασπίζεται τη ζωή και την οικογένεια, που βασίζεται στο γάμο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, σε έναν κόσμο στον οποίο παντοδύναμα λόμπι θα ήθελαν να επιβάλουν μια εντελώς διαφορετική [agenda]- ημερήσια διάταξη".

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε λάβει γνώση πως παιδεραστές συνεχίζουν να εργάζονται ως ιερείς και τους επέτρεψε να το πράξουν.

Διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου και Freising 1977 - 1982 και προέβαλε τον ισχυρισμό στις αρχές του μήνα ότι έστειλε ένα παιδεραστή ιερέα για θεραπεία το 1980. Η Ο ιερέας παραβίασε το νόμο εκ νέου και καταδικάστηκε, αν και συνεχίζει να εργάζεται ως ιερέας ως σήμερα.

Κακοποιημένα θύματα δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμφωνίες εχεμύθειας σχετικά με τις εμπειρίες τους υπό την απειλή του αφορισμού. Ακτιβίστριες-ες έχουν ζητήσει μια απολογία-συγνώμη από τον Πάπα και αποζημίωση.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες για την επίσκεψή του στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο, η οποία θα περιλαμβάνει την ευλογία ενός ανθρώπου που φημολογείται ότι είναι γκέι.

Τον περασμένο μήνα, η ΛεΠΑΤ ΜΚΟ Stonewall προέβη σε διαμαρτυρία κατά το ταξίδι του Πάπα και είπε ότι είναι “προσωπικά υπεύθυνος για την συγκάλυψη” της σεξουαλικής κακοποίησης.

Εκπρόσωπος της stonewall δήλωσε: «ΟΠάπας ήξερε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς. Απέτυχε να την σταματήσει και παρέλειψε να αναφέρει τους κακοποιητές στην αστυνομία. Το Ηθικό κύρος του είναι αμετάκλητα αμαυρωμένο. Αυτός θα πρέπει να παραιτηθεί".

"Υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία της συμπαιγνίας του με τους κακοποιητές κληρικούς. Πιστεύουμε ότι ο Πάπας θα πρέπει νεα αντιμτωπίσει ποινική έρευνα-ανάκριση με την κατηγορία της συνενοχής".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/12/popes-number-two-claims-sexual-abuse-scandals-due-to-homosexuality-not-celibacy/