1 Δεκ 2009

Ο ΛεΠΑΤ γάμος «θα μπορούσε να οδηγήσει στην αιμομιξία και την πολυγαμία»

Ο ΛεΠΑΤ γάμος «θα μπορούσε να οδηγήσει στην αιμομιξία και την πολυγαμία», λένε θρησκευτικές προσωπικότητες της Αυστραλίας.

Τα δικαιώματα ισότητας γάμου στην Αυστραλία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη νομική αναγνώριση της αιμομιξίας και τη πολυγαμία, είπε η θρησκευτική Σύγκλητος, ασκώντας κριτική στο ΛεΠΑΤ γάμο.
Χθες, η Σύγκλητος σύστησε ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος δεν πρέπει να επιτραπεί στη χώρα. Η σύσταση ήρθε αφότου η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να μην καταργήσει το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης στο έδαφος της Νοτιο-ανατολικής Αυστραλίας.

Παρά τις ενδείξεις ότι θα εμπόδιζε τις τελετές Συμφώνου Συμβίωσης, η κυβέρνηση είπε θα παραμείνουν σε ισχύ με μερικές μικρές τροποποιήσεις.
Αλλά οι θρησκευτικές προσωπικότητες πρότειναν ότι αυτό προετοιμάζει το έδαφος για τη νομική αναγνώριση των αιμομικτικών και πολύγαμων γάμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μελβούρνης «The Age», ο συγκλητικός Steve Fielding, που ανήκει στην ομάδα «Η οικογένεια πρώτα- family First» είπε στη Συγκλήτο για το ΛεΠΑΤ γάμο: «Μια γυναίκα δεν μπορεί να νυμφευθεί την αδελφή της, δεν είναι σωστό. Ένας φίλος-κολλητός δεν μπορεί να παντρευτεί τον αδελφό του, δεν είναι σωστό. Μια γυναίκα δεν μπορεί να νυμφευθεί μια γυναίκα επειδή δεν είναι σωστό και ένας φίλος-κολλητός δεν μπορεί να παντρευτεί έναν φίλο-κολλητό επειδή δεν είναι σωστό. Δεν υποστηρίζω το ΛεΠΑΤ γάμο».

Εν τω μεταξύ, το Χριστιανικό Λόμπι της Αυστραλίας είπε ότι οι νέες αστικές τελετές Συμφώνου Συμβίωσης «υποτιμούν» το γάμο και θα οδηγήσουν στη νομιμοποίηση συζυγικών δικαιωμάτων για τις πολύγαμες-ους.

Οι υποστηρίκτριες-ες των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων έχουν χαιρετίσει προσεκτικά την αναγνώριση, αλλά λένε ότι ανησυχούν για το ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις δεν θα είναι δεσμευτικές νομικά και ότι η ΛεΠΑΤ κοινότητα της Νοτιο-ανατολικής Αυστραλίας δεν έχει καταθέσει τις συμβουλευτικές προτάσεις της.
Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ισότητας της Αυστραλίας, Corey Irlam, είπε αυτήν την εβδομάδα: «Είναι βήμα προς τα εμπρός που ο πρωθυπουργός Kevin Rudd έχει υπαναχωρήσει από ένα βέτο, αλλά το σύστημα που η κυβέρνηση της Νοτιο-ανατολικής Αυστραλίας έχει δεχτεί τώρα είναι ακόμα ουσιαστικά μια διαδικασία επί χάρτου χωρίς « νομικές δεσμεύσεις» για τις τελετές.

Στην πόλη Irlam οι ΛεΠΑΤ ομάδες επαναβεβαίωσαν για τη υποχρέωση-δέσμευση στο ΛεΠΑΤ γάμο. «Ανεξαρτήτως από το εάν μια τελετή Συμφώνου Συμβίωσης έχει νομοθετηθεί ή είναι δεσμευτική, η πλήρης νομική ισότητα για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια θα έρθει μόνον όταν η ισότητα του γάμου κατορθωθεί».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/27/australian-gay-marriage-could-lead-to-incest-and-polygamy-religious-figures-say/