18 Απρ 2010

Ο Giacomo Babini κατηγορεί

Επίσκοπος "κατηγόρησε τις Εβραίες-ους" για την κριτική στη Καθολική Εκκλησία σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση (Ιταλία)

Άγριοι καυγάδες ξέσπασαν για τις δηλώσεις που αποδόθηκαν σε έναν συνταξιούχο Ιταλό επίσκοπο, ο οποίος υπονόησε ότι οι Εβραίες-οι ήταν πίσω από την τρέχουσα κριτική της Καθολικής εκκλησίας για την αποσιώπηση της σεξουαλικής κακοποίησης. Μια ιστοσελίδα στην οποία έγραψε ο Giacomo Babini, ο επίτιμος επίσκοπος του Grosseto, πως πιστεύει ότι μια «σιωνιστική επίθεση" ήταν πίσω από την κριτική, θεωρώντας πως είναι «ισχυρή και εκλεπτυσμένη" κριτική. Τα σχόλια, τα οποία διαψεύστηκαν από τον επίσκοπο, έπονται μιας σειράς δηλώσεων Καθολικών εκκλησιαστικών που αντλείται από την ύπαρξη μηχανοραφιών για να αποδυναμώσουν την εκκλησία και το Πάπα Βενέδικτο XVI.

Μιλώντας στην Καθολική ιστοσελίδα Pontifex ο 81χρονος Babini, φέρεται να λέει: «Δεν θέλουν την εκκλησία, είναι φυσικές-οι εχθροί της. Στο βάθος, από ιστορική άποψη, οι Εβραίες-οι είναι οι δολοφόνοι του Θεού». Η συνέντευξη είχε εντοπιστεί την Παρασκευή από την Εβραϊκή Επιτροπή των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε πως ο Babini χρησιμοποίησε "συκοφαντικά στερεότυπα, τα οποία θυμίζουν δυστυχώς τη χείριστη χριστιανική και ναζιστική προπαγάνδα πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο". Στην ιστοσελίδα της Εβραϊκής Επιτροπής των ΗΠΑ, ο Επίσκοπος Vincenzo paglia, ένας εκ των επισήμων των Ιταλών Επισκόπων», φέρεται να λέει πως τα σχόλια του Babini είναι «σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή και την κυριάρχη σκέψη της Καθολικής Εκκλησίας».

Καθώς η συνέντευξη εμφανίστηκε στις κύριες εφημερίδες της Ιταλίας σήμερα, μαζί με την αμερικανική αντίδραση, η Διάσκεψη των Επισκόπων έσπευσε να δημοσιεύσει μια δήλωση αναφέροντας πως ο Babini αρνείται ότι είχε δοθεί ποτέ η συνέντευξη. «Ποτέ δεν έχω κάνει τις δηλώσεις σχετικά με τις εβραίες αδελφές-ους, που έχουν αποδοθεί σε μένα», είπε. Ο Babini έχει ήδη αναφέρει στην ιστοσελίδα Pontifex κατηγορίες στις Εβραίες-ους για εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος, καθώς επίσης επέκρινε τον ομοερωτισμό. Καθώς υποθέσεις ιερατικών σεξουαλικών κακοποιήσεων αναδύονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, για το χειρισμό του Βενέδικτου σε αποδεδειγμένως σεξουαλικούς κακοποιητές πριν γίνει παπάς το 2005 έχει πλέον ερωτηθεί για περιπτώσεις στο Μόναχο, στο Wisconsin και, πιο πρόσφατα, στην Καλιφόρνια, όπου η υπογραφή του εμφανίζεται σε επιστολή το 1980 να αντιστέκεται στις κλήσεις καθαίρεσης ενός παιδεραστή ιερέα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 11.4.10 και το μεταφράσαμε από την Guardian.co.uk, στην http://browse.guardian.co.uk/search?search=BISHOP+%27BLAMES+JEWS%27+FOR+CRITICISM+OF+CATHOLIC+CHURCH+RECORD+ON+ABUSE+&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search