16 Απρ 2010

Ο μη πισωγλέντης κ. Ψωμιάδης

Ψωμιάδης:«Εγώ δεν είμαι πισωγλέντης»

Σφοδρή επίθεση στο σχέδιο Καλλικράτης με ασυνήθιστα οξείς χαρακτηρισμούς έκανε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μιλώντας στο συνέδριο της ΕΝΑΕ

Τη συμμετοχή της στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του «Καλλικράτη» αποφάσισε η ΕΝΑΕ στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση των νομαρχισών-ων, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις επί του προσχεδίου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Από τις τοποθετήσεις των νομαρχισών-ων συμπεραίνεται ότι το μπλοκ των αυτοδιοικητικών της ΝΔ είναι έτοιμο να «πάρει τα όπλα» ενάντια στον «Καλλικράτη» προτάσσοντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των ρυθμίσεων που προβλέπουν τις αντιπεριφεριάρχισες-ες να μην εκλέγονται με σταυρό και να μην μπορούν να επιλέγονται από την περιφερειάρχισα-η.

Ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να αναρωτήθηκε τι θα γίνει περίπτωση που η αντιπεριφερειάρχισα-ης αποδειχτεί κλέφτρα-ης ψεύτρα-ης ή λεσβία-ομοφυλόφιλος, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι πισωγλέντης», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το βαθύτερο... νόημα του σχολίου του.

Από την άλλη πλευρά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα υπερασπίστηκε τις επιλογές του «Καλλικράτη» και επισήμανε τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο οι οποίες αποτελούν πάγια αιτήματα της ΕΝΑΕ.

Ο κ. Μίχας χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» κρας-τεστ των δημοκρατικών αντοχών και των αυτοδιοικητικών αρχών και ανέφερε ότι «σκληρές πολέμιες-οι του «Καλλικράτη» θα είναι η αυτοδιοικητική γραφειοκρατία και οι υπέρμαχες-οι της αρχής του ενός ανδρός», στέλνοντας μήνυμα σε όσες αυτοδιοικητικές-ους χτυπούν από τώρα τα «τύμπανα του πολέμου».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.4.10 στην εφημερίδα Έθνος στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11162943


Το σχόλιο είναι του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στις 18.4.10: "Η κάβλα διάφορων σαλταρισμένων Τύπων να προσβάλλουν και να βρίζουν ομοφυλόφιλους λεσβίες και τρανς, ανώνυμα, για να μήν έχουν οι θιγόμενοι ένδικο μέσο για να υπερασπιστούν το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο σεξουαλικό προσανατολισμό χωρίς διακρίσεις, είναι ένα έγκλημα που στη γλώσσα που εκείνοι κατανοούν, οναμάζεται "ανανδρία" Είναι Ανανδροι Εγκληματίες! Και η σιωπή των άλλων, ...είναι εκκωφαντική...
"

Ο φοβικός κ. Ψωμιάδης κατ' επανάληψη έχει εκφράσει λόγο μίσους και άκρατο σεξισμό σε δημόσιες δηλώσεις του, δεν λαμβάνει υπ' όψιν του το ελληνικό σύνταγμα (όλες είναι ίσες-οι), τον νόμο 3304/2005 που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό στην απασχόληση, την Χάρτα Ανθρωπίνων Διακαιωμάτων της Ε.Ε που Ελλάδα έχει υπογράψει και τις Συστάσεις της ΕΕ προς τις χώρες μέλη.
Τέλος ο κ. Ψωμιάδης μαζί με τα κόμματα και τις πνευματικές γυανίκες και άνδρες είναι ηθικές-οι αυτουργοί των ΛεΠΑΤφοβικών εγκλημάτων και των διακρίσεων που υφιστάμεθα. Ευαγγελία Βλάμη.