27 Απρ 2010

Λεσβοφοβία από την Westboro Baptist Church

Η Westboro Baptist Church ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί για την πτυχιούχο λεσβία φοιτήτρια Constance McMillen, η οποία καταπολέμησε την αντι-ΛεΠΑΤ πολιτική του σχολείου της.

Η βασική εκκλησία του Κάνσας, η οποία απέκτησε κακή φήμη με τις διαμαρτυρίες στις κηδείες των νεκρών στρατιωτών, είναι σφοδρώς-κατηγορηματικώς ΛεΠΑΤφοβική.

Σε ένα δελτίο τύπου, ανέφερε: «[Εμείς] θα διαμαρτυρηθούμε για την αποφοίτηση της από το σχολείο Agricultural High School της Itawamba για να υπενθυμίσουμε στις-στους γονείς, στις εκπαιδευτικές-ους και στις μαθήτριες-ες αυτού του έθνους πως ο Θεός είπε: «Εσύ δεν πρέπει να κείτεσαι μεταξύ του ανθρωπίνου είδους-mankind, όπως και το γυναικείο είδος-womankind, είσαι βδέλυγμα».

"Αυτή η γενιά έχει μεγαλώσει θεωρόντας ότι μπορεί να ζήσει με τον διάβολο και παρ' όλα αυτά να πάει στον παράδεισο, πως ο Θεός δεν έχει κανόνες και με το μεγαλύτερο ψέμα από όλα - πως ο Θεός αγαπάει όλες-ους".

Η κα McMillen μήνυσε το σχολείο της τον περασμένο μήνα αφότου επειδή είχε διαγραφεί από το να συμμετάσχει στο ετήσιο χορό με την ερωμένη της.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το σχολείο είχε παραβιάσει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά δεν υποχρεώνει το σχολείο να αποκαταστήσει την διαγραφή της από το χορό, ως εναλλακτική λύση "συμπεριλαμβανομένου" ένος δικαστή που είπε ότι η διαγραφή ήταν οργανωμένη.

Ωστόσο, η 18χρονη φοιτήτρια είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αυτή και η ερωμένη της είχε σταλεί σε ένα "ψεύτικο" χορό-εκδήλωση από μια χούφτα άλλους συμμαθητές, ενώ οι συμμαθήτριες-ες της απολάμβαναν τον χορό- εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε άλλο τόπο.

Η Westboro Baptist Church βρίσκεται σήμερα σε μια ακόμη νομική διαμάχη με τον πατέρα νεκρού στρατιώτη, στην κηδεία του οποίου η εκκλησία ύψωσε ένα πανό που έλεγε: "Ο Θεός μισεί τις αδερφές” και “Ευχαριστώ τον Θεό για τις νεκρές στρατιωτίνες-ες".

Ένα κατώτερο δικαστήριο αποφάνθηκε πως ελευθερία του λόγου προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία και ο κ. Snyder άσκησε έφεση στην απόφαση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/26/god-hates-fags-church-will-picket-lesbian-students-prom/