15 Απρ 2010

Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε τον ΛεΠΑΤ γάμο

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε τον ΛεΠΑΤ γάμο.

AFP – Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας στις 14.4.10 απέρριψε τη νομική αναγνώριση του ΛεΠΑΤ γάμου, λέγοντας πως τα επιχειρήματα υπέρ του, είτε ήταν "αβάσιμα" ή "μη παραδεκτά".

Το δικαστήριο της Βενετίας και του Trento στα βορειοανατολικά ζήτησαν τη γνώμη του δικαστηρίου μετά από ερώτηση ΛεΠΑΤ ομάδων, αν η απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η απαγόρευση εμπαίζει ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις, και πως το Σύνταγμα δεν απαγορεύει ρητά τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Το Φόρουμ των Ενώσεων Οικογένειας της Ιταλίας χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας ότι το δικαστήριο “επέλεξε υπέρ του καλού της κοινωνίας".

Αλλά μια ομάδα που υποστηρίζει το ΛεΠΑΤ γάμο ορκίστηκε να συνεχίσει την μάχη, "θα τον προχωρήσουν αμφοτέρως, τόσο στα δικαστήρια όσο και στην κοινωνία, μέχρι η πλήρης ισότητα των ΛεΠΑΤ να αναγνωριστεί στη νομοθεσία του πολιτικού γάμου".

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα εκδώσει λεπτομερή γνωμοδότηση εντός των προσεχών ημερών.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.4.10 και το μεταφράσαμε από την France24.com στην http://www.france24.com/en/20100414-italys-top-court-rejects-gay-marriage