23 Νοε 2009

Επισκοπική επιστολή επιτίθεται στο ΛεΠΑΤ γάμο, την έκτρωση και την συμβίωση

Ο ΛεΠΑΤ γάμος απειλεί την "την ύφανση της κοινωνίας" λένε οι επίσκοποι.

Μια επιστολή επισκόπων που συμφωνήθηκε στην αμερικανική διάσκεψη των καθολικών επισκόπων προειδοποιεί για τους κινδύνους του ΛεΠΑΤ γάμου και του Συμφώνου Συμβίωσης, λέγοντας έχουν επιπτώσεις σε όλες-ους.

Η επιστολή επαναδιατυπώνει την αντίθεση της εκκλησίας στα ΛεΠΑΤ δικαιώματα, την αντισύλληψη, την συμβίωση και το διαζύγιο.

Λέει ότι η νομική πρόοδος αναγνώρισης των ΛεΠΑΤ σχέσεων θέτει «μια πολύπλευρη απειλή στο ίδιο το ύφασμα της κοινωνίας, που χτυπά την πηγή από την οποία η κοινωνία και ο πολιτισμός προέρχονται και την οποία αυτοί υπηρετούν».

Η επιστολή συνεχίζει: «Μια τέτοια αναγνώριση έχει επιπτώσεις σε όλες-ους τις ανθρώπους, παντρεμένες και μη: όχι μόνο στα θεμελιώδη επίπεδα του αγαθού των συζύγων, του αγαθού των παιδιών, της εγγενούς αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπινου προσώπου και του κοινού καλού, αλλά και στα επίπεδα παιδείας, την πολιτιστική φαντασία και την επιρροή, και τη θρησκευτική ελευθερία.

«Το να προωθεί και να προστατεύει το γάμο ως ένωση μιας γυναίκας και ενός άνδρα είναι θέμα δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα, θα είναι μια σοβαρή αδικία εάν το κράτος αγνόησει τη μοναδική και κατάλληλη θέση των γυναικών συζύγων και των ανδρών συζύγων, τη θέση των μητέρων και των πατέρων και τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία αξίζουν τη σαφή καθοδήγηση της κοινωνίας καθώς αναπτύσονται και ωριμάζουν σεξουαλικώς».

Η επιστολή περιγράφει επίσης την αντισύλληψη ως «αντικειμενικό λάθος» και πως «ουσιαστικά αντιτίθεται στο σχέδιο του θεού για το γάμο και τη κατάλληλη ανθρώπινη ανάπτυξη».

Τα ζευγάρια που ζουν μαζί και δεν έχουν τελέσει γάμο, προειδοποιούνται ότι η συμβίωση «εμπεριέχει τη σοβαρή αμαρτία της μοιχείας. Τ ζευγάρια δεν προσαρμόζονται στα θεϊκά σχέδια για το γάμο, είναι πάντα λάθος και αντικειμενικώς αμαρτωλά».

Η επιστολή φαίνεται ως καθοδήγηση για τις Καθολικές-ους, ειδικά εκείνες-οι που πρόκειται να τελέσουν γάμο ή αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στο γάμο.

Μερικοί επίσκοποι έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον τόνο και το περιεχόμενο της επιστολής.

Ένα της τμήμα, που αποκαλούσε την αντισύλληψη και και τη συμβίωση «πραγματικά διαβολική» μετριάστηκε και αντικαταστάθηκε με ηπιότερη γλώσσα.

Αυτή η εβδομάδα, έρευνα για λογαριασμό της εκκλησίας διαπίστωσε ότι οι γκέι ιερείς δεν πιθανότερο να κακοποιήσουν σεξουαλικά τα παιδιά από ότι οι ετερό ιερείς.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/19/gay-unions-threaten-fabric-of-society-bishops-say/