10 Μαρ 2010

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Βατικανό

Το Βατικανό έχει πληγεί από ένα γκέι σεξουαλικό σκάνδαλο μετά τις κατηγορίες ότι χορωδός είχε παράσχει άνδρες εργαζόμενους στο σεξ σε έναν εν αναμονή παπικό ευγενή.

Ο 29χρονος χορωδός, Thomas Chinedu Ehiem, απολύθηκε αφ’ ότου η αστυνομία σε τηλεφωνική υποκλοπή τον άκουσε να μιλά στον Angelo Balducci, έναν Ευγενή της Αγιότητας του.

Οι εν αναμονή Παπικοί Ευγενείς καλούνται να ενεργήσουν ως κλητήρες στο Βατικανό για μεγάλες υποθέσεις.

Ο Balducci, ο οποίος ήταν επίσης σύμβουλος σχεδιασμού του Βατικανού, καθώς είναι ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης, λέγεται ότι έδινε στον Ehiem περιγραφή των ανδρών που ήθελε και αναφέρθηκε ότι ο Ehiem μπορεί να του έχει παράσχει έναν αριθμό ανδρών που εργάζονται στο σεξ.

Ο Balducci ήταν αντικείμενο έρευνας από την αστυνομία κατηγοριών –ισχυρισμών για διαφθορά, όταν αποκαλύφθηκαν οι ισχυρισμοί για γκέι σεξ. Ο ίδιος φέρεται να έχει κατηγορηθεί ότι κατήυθυνε κυβερνητικές συμβάσεις προς προτιμώμενες πλειοδοσίες.

Αποσπάσματα από τις υποκλοπές και αποδεικτικά έγγραφα της αστυνομίας δημοσιεύθηκαν στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Έδειξαν ότι το ζεύγος είχε τακτικές επαφές πριν ο Balducci συληφθεί τον περασμένο μήνα και ότι είχαν συζητήσει για γκέι σεξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δήλωσε ότι ήταν μέρος ενός οργανωμένου δικτύου ανδρών που εργάζονται στο σεξ και πως ένας από τους άνδρες ήταν φοιτητής για το αξίωμα του ιερέα.

Ο Baldacci παραμένει υπό κράτηση μετά τη σύλληψη του τον περασμένο μήνα. Ο δικηγόρος του αρνήθηκε να σχολιάσει και το Βατικανό δεν έχει δημοσιεύσει καμία δήλωση σχετικά με τις αξιώσεις.

Το περιοδικό νέων «Panoramas» πρόκειται να δημοσιεύσει μια συνέντευξη με τον Ehiem αύριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Ehiem θα πει: "Αυτός [ο Baldacci] με ρώτησε αν θα μπορούσα να του προμηθεύσω άλλους άντρες. Μου είπε πως ήταν παντρεμένος και ότι έπρεπε να το κάνουμε με μεγάλη μυστικότητα".

Η Καθολική Εκκλησία θεωρεί τον λεσβιασμό ομοφυλοφιλία ως αμαρτία και "εγγενή διαταραχή", ενώ ο Πάπας έχει ταχθεί εναντίον πολλές φορές.

Το σκάνδαλο που τελευταία σείει Βατικανό, έρχεται μετά τις έρευνες που βρήκαν ενδημική κακοποίηση παιδιών στα τωρινά-τρέχοντα εκκλησιαστικά ιδρύματα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.3.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/05/gay-sex-scandal-at-the-vatican/