23 Απρ 2010

To Nepal θα τελεί γάμους λεσβιών

Η ασιατική χώρα του Νεπάλ έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει  γάμους  λεσβιών στο Everest στο πλαίσιο των σχεδίων της να “ανακλυφθεί” εκ νέου ως ένας λεσβιακός-φιλικός τουριστικός προορισμός.

Η χώρα, όπου η λεσβιοσύνη ήταν ποινικό αδίκημα έως το 2007, έχει υποστεί ριζικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια και ο μόνος ανοικτά γκέι βουλευτής, Sunil Babu Pant ηγείται της νέας νομοθεσίας περί ισότητας.
Ο υπουργός Τουρισμού Sharat Singh Bhandari είπε στην εφημερίδα The Times: «Αλλάζουμε εντελώς αυτή τη χώρα. Είναι μια νεογέννητη δημοκρατία - και θέλουμε να φανεί αυτή η αλλαγή”
"Θέλουμε επίσης να καταστεί ο τουρισμός ως ένας σημαντικός κλάδος."

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Bhandari έκανε το πρωτοφανές βήμα, να γράψει μια επιστολή προς τη Διεθνή Διάσκεψη Τουρισμού για λεσβίες στη Βοστώνη.
Έγραψε: "Όπως ο κόσμος γνωρίζει, το Νεπάλ είναι η γη του Έβερεστ, η ψηλότερη κορυφή του κόσμου και ο τόπος γέννησης του Βούδα, το φως της Ασίας.
«Εγώ, ως εκ τούτου, θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να καλέσω και να καλωσορίσω όλες τις λεσβίες από όλο τον κόσμο".

Τα πρακτορεία τουρισμού στο Νεπάλ ελπίζουν να προσελκύσουν ένα εκατομμύριο τουρίστριες-ες ετησίως, έναντι των 400.000 σήμερα. Συζητούν ήδη το ενδεχόμενο διεξαγωγής λεσβιακών γάμων στη βάση του Έβερεστ και δίνοντας στα λεσβιακά ζευγάρια την ευκαιρία να απολαύσουν το μήνα του μέλιτος με περιηγήσεις πάνω στην πλάτη ενός ελέφαντα.

Η χώρα ετοιμάζει την κατάρτιση νέου συντάγματος που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των λεσβιών, ενώ μια νομοθεσία που θα επιτρέπει το γάμο των λεσβιών είναι υπό εξέταση.

Το Νεπάλ ήταν κάποτε έντονα συντηρητική χώρα και οι λεσβίες στο Βασίλειο των Ιμαλαΐων έχουν υπέστη στο παρελθόν συνεχείς διώξεις από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του απολυταρχικού καθεστώτος του βασιλιά Gyanendra.

Την κακοποίηση των λεσβιών συνέχισαν οι μαοϊκοί αντάρτες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/21/nepal-to-host-gay-weddings-on-everest/