28 Απρ 2010

ΛεΠΑΤ γιατρίνες-οι έκαναν ΜΚΟ στην Ιρλανδία

Οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-οι και τρανς γιατρίνες-οι στην Ιρλανδία έχουν πλέον τη δική τες-τους κοινωνική και υποστηρικτική ομάδα.

Η ΜΚΟ "ΛεΠΑΤ Γιατρίνες-οι της Ιρλανδίας" θα πραγματοποιήσει την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση της στο Δουβλίνο τον επόμενο μήνα, μετά την δημιουργία της το Δεκέμβριο.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ Δρ Conor Malone του νοσοκομείου Beaumont, στο Δουβλίνο, είπε παρόμοιες οργανώσεις λειτουργούν στην Αγγλία και διεθνώς.

Είπε στην ιρλανδική Times: «Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές οι επαγγελματίες ΛεΠΑΤ αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα σε όλους τους τομείς όπως αντιμετωπίζουν στο σχολείο-κολέγιο και στον εργασιακό χώρο. Για τις ΛεΠΑΤ γιατρίνες-ους, η ιατρική υπήρξε παραδοσιακώς ένα πολύ συντηρητικό περιβάλλον εργασίας, κυρίως στα νοσοκομεία.

"Η Ιατρική έχει τόση φυλετική ποικιλία, οι άνθρωποι είναι τόσο ολοκληρωμένες-οι και με άλλους τρόπους. . . φαίνεται ότι το τελευταίο προπύργιο της παλιάς ιατρικής ιεραρχίας είναι οι ΛεΠΑΤ γιατρίνες-ούς να γίνουν αποδεκτές-οι. Αυτό συμβαίνει, πολύ σιγά-αργά αλλά σταθερά. "

Η ΜΚΟ ΛεΠΑΤ Γιατρίνες-οι της Ιρλανδίας έχει περίπου 40 μέλη επί του παρόντος, αν και πολλές άλλες-οι ασχολούνται με την ομάδα.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση λαμβάνει χώρα το Σάββατο 8.5.10 στην αίθουσα Sky του Radisson Blu Hotel, Golden Lane, στο Δουβλίνο.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/27/organisation-set-up-for-gay-irish-doctors/