20 Απρ 2010

ΛεΠΑΤ παιδοθεσία στο Αρκάνσας

Little Rock, Arkansas- Απόφαση τις 16.4.10 ανατρέπει την Νομοθετική Πράξη 1, μια νομοθεσία που απαγορεύει τα ανύπαντρα ζευγάρια του Αρκάνσας που ζουν μαζί, να παιδοθετούν ή να φροντίζουν παιδιά, Ο Ανώτερος Συννήγορος Ken Upton της ΜΚΟ Lambda, Νομική Εποπτεία, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
"Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένες-οι που ο δικαστής έθεσε το συμφέρον των παιδιών πρωτίστως”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ριζοσπάστικές αντι-ΛεΠΑΤ δυνάμεις στο Αρκάνσας ήταν διατεθειμένες να αρνηθούν την ασφάλεια, τη σταθερή κατοικία στα παιδιά, μόνο και μόνο για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τες προς τις ενήλικες ΛεΠΑΤ οι οποίες-οι είναι έτοιμες και πρόθυμες-οι να γίνουν γονείς. Και ας είναι σαφές – πως η Νομική Πράξη 1 απευθύνεται σε οποιοδήποτε άγαμο ζευγάρι ενηλίκων που μοιράζονται ένα σπίτι, όλες-οι ξέρουμε ποιος ήταν πραγματικώς ο στόχο τες: τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια του Αρκάνσας, τα οποία αποκλείονται από τον γάμο με την τροποποίηση του Συντάγματος.

Όταν χιλιάδες παιδιά χρειάζονται σπίτια, είναι σκληρό και παράλογο να περιοριστεί η δεξαμενή των γονιών που τα αγαπούν μόνο και μόνο επειδή σε ένα τμήμα του πληθυσμού δεν του αρέσουμε. Η απόφαση αυτή ανοίγει τις πόρτες σε πολλά, πάρα πολλά σπίτια σε ορφανά και άπορα παιδιά. Επικροτούμε τον δικαστή Piazza για την απόφασή του και την ACLU που έδωσε μεγάλη μάχη για την υπόθεση αυτή".

Ψηφορία στο Αρκάνσας ενέκρινε την Νομοθετική Πράξη 1 το 2008, δύο χρόνια μετά το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας, ανέτρεψε την πολιτική που απαγορεύε σε κάθε πρόσωπο ατομικώς να γίνει θετή γονέας, αν το πρόσωπο συγκατοικούσε με μια ενήλικη ΛεΠΑΤ.

Ο δικαστής του τοπικού δικαστηρίου της πόλης, Chris Pulaski έκρινε στις 16.4.10 πως η Νομοθετική Πράξη 1 είναι αντισυνταγματική, απαιτόντας από ένα άγαμο ζευγάρι να επιλέξει μεταξύ της σχέσης του και της μητρότητας-πατρότητας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.4.10 και το μεταφράσαμε από Lamda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/ar_20100416_lambda-legal-statement-on.html