24 Απρ 2010

Η αστυνομία του Brighton μάχεται την queerφοβία

Η αστυνομία του Brighton (Αγγλία) έχει ξεκινήσει την ετήσια επιχείρηση του καλοκαιριού για την αντιμετώπιση του ΛεΠΑΤφοβικού εγκλήματος μίσους.

Η περιοχή έχει μεγάλο πληθυσμό λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς,περίπου 35.000, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται το καλοκαίρι λόγω της δημοτικότητάς της πόλης ως διάσημος τόπος -hotspot ΛεΠΑΤ τουρισμού.

Για την αντιμετώπιση των αδικημάτων, όπως ΛεΠΑΤφοβία και κακοποίηση, κλοπή και επίθεση, η αστυνομία του Sussex δημιούργησε την Επιχείρηση Reagan πριν από πολλές χρονιές και αυτό έχει οδηγήσει σε 8% πτώση των περιστατικών από το 2008.
Μια παρόμοια επιχείρηση είχε στόχο να αποτρέψει οι ξένες φοιτήτριες-ες να γίνουν στόχοι τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Ο Nick Antjoule, αξιωματικός της αστυνομίας Brighton και σύνδεσμος της Hove Lesbian Gay Bisexual Trans LGBT, δήλωσε: «Το καλοκαίρι, όταν η πόλη ζωνατανεύει για πολλές-ους κατοίκους. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή στο Brighton χωρίς να φοβούνται.

"Η Επιχείρηση Reagan συγκροτήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση επεισοδίων σε μια μικρή περιοχή, αλλά τώρα καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Όλες αυτές τις χρονιές είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την πρόληψη των παραβάτιδων-ων από την στόχευση ευάλωτων ατόμων. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πιο αποτελεσματικά με την υποστήριξη της κοινής γνώμης. H κάθε έκθεση είναι σημαντικό και μας βοηθά να συνεργαζόμαστε με την κοινότητα για να παραμείνει η πόλη ασφαλής".

Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας Brighton & Hove LGBT έχει επίσης δρομολογήσει μια ανεξάρτητη ενημέρωση των εγκλημάτων μίσους, την υποστήριξη και την αναφορά των υπηρεσιών με ειδικευμένο προσωπικό, που είναι σε θέση να αναφέρουν τα εγκλήματα στην αστυνομία.

Η υπηρεσία απαντά στο: 01273 204050


Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink NEws στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/21/brighton-police-launch-summer-hate-crime-drive/