27 Απρ 2010

Η Cheyenne Williams αντιμετώπισε λεσβοφοβία από συμμαθήτριές της

Δύο φοιτήτριες στην πολιτεία του Kentucky των ΗΠΑ, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από κατηγορίες πως απήγαγαν και προσπάθησαν να σκοτώσουν μια λεσβία συμμαθήτριά τες.

Η Ashley N Sams από την Annville και η Corrine M Schwab από την Sandgap, και οι δύο 18 χρονών, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη και αποφυλακίστηκαν με εγγύηση.

Κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας και την απαγωγή της 18-χρονης συμμαθήτριας Cheyenne Williams, ανέφερε η ιστοσελίδα της Lexington Herald-Leader.

Η κα Cheyenne Williams είπε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, ότι οι δύο φοιτήτριες και ένα άλλη νεαρή γυναίκα τής επιτέθηκαν και προσπάθησαν να την πετάξουν από ένα βράχο στο Flat Lick στην περιοχή Falls.

Και οι τέσσερις είναι φοιτήτριες του Jackson County High School.

Η αναφορά της αστυνομίας είπε ότι την μετέφεραν «χωρίς την βούλησης της στο βράχο Flat Lick στη περιοχή Falls", όπου της επιτέθηκαν και ότι άλλες τρεις κοπέλες "προσπάθησαν να την ρίξουν σε ένα γκρεμό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή στο θάνατο".

Η κα. Cheyenne Williams ήταν σε θέση να καταγράψει το συμβάν στο κινητό της τηλέφωνο και η μητέρα της Dee Johnson είπε ότι έγινε στόχος γιατί είναι ανοιχτά λεσβία.

Η 17χρονη, τρίτη κοπέλα που συνελήφθει, δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της, επειδή είναι ανήλικη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου, που ήταν η Εθνική Ημέρα της Σιωπής, σε μια σχολική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του ΛεΠΑΤφοβικού εκφοβισμού.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.4.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/04/26/us-students-tried-to-push-lesbian-off-cliff/

Η λεσβία μαθήτρια, Cheyenne Williams που κατάφερε να δραπατεύσει, υπήρξε φίλη με τις συμμαθήτριες που της επιτέθηκαν και αρχικώς πίστεψε ότι δεν επρόκειτο για απαγωγή αλλά για ένα αστείο. Ευαγγελία Βλάμη