9 Φεβ 2012

Η Αγία Πετρούπολη ψήφισε νόμο κατά των Lbtiq


Το νομοθετικό σώμα της Αγίας Πετρούπολης - St. Petersburg στις 8.2.2012 ενέκρινε κατά την κρίσιμη δεύτερη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο, που θέτει πρόστιμα στη υπεράσπιση των Lbtiq σχέσεων μπροστά στα παιδιά και στην προώθηση της παιδοφιλίας.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει ουσιαστικά- τις παρελάσεις Lbtiq υπερηφάνειας και κάθε άλλη δημόσια δράση ή τη συζήτηση για τις Lbtiq, ή των Lbtiq, τους Lbtiq σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Απαγορεύει επίσης την προώθηση της παιδοφιλίας.

Η τρίτη και τελική ανάγνωση διστακτικά είχε ορισθεί για τις 8 Φεβρουαρίου, από την εκπροσώπισα του νομοθετικού σώματος της Ρωσίας Vitaly Milonov, η κύρια συγγράφισα του νομοσχεδίου, ανάφερε η The Moscow Times για το συνήθη όρο της ανωνυμίας.
Μετά την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου το Νοέμβριο (2011), το νομοθετικό σώμα αποφάσισε το μέγιστο των προστίμων για την προώθηση (προπαγάνδα) των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων.

Το πρόστιμο για τα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκε από 3.000 σε 5.000 ρούβλια (170 δολάρια), και για τις επίσημες υπαλλήλους το ποσό πήγε από 5.000 σε 50.000 ρούβλια (1.725 $).
Το πρόστιμο για τα νομικά πρόσωπα, επίσης, δεκαπλασιάστηκε, από 50.000 σε 500.000 ρούβλια (17.250 $), ανέφερε η Interfax.

Ο Maxim Reznik, ένας από το νομοθετικό σώμα της Αγίας Πετρούπολης στο φιλελεύθερο κόμμα Yabloko, είπε πως το νομοσχέδιο ορίζει ότι οι αρχές έχουν "ισχυρά μέσα για να ασκήσουν πίεση στις διαφωνούσες» και αναχαιτίζει το "στοιχείο διαφθοράς", ανέφερε η τοπική τηλεόραση Neva 24.

Το κυρίαρχο νομοθετικό σώμα της Αγίας Πετρούπολης πέρασε το νομοσχέδιο με ψηφοφορία, 31 ψήφους υπέρ και 6 κατά, δεν υπήρξε καμιά αποχή, είπε η Interfax.
Η τοπική αστυνομία συνέλαβε 5 από τις Lbtiq ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο, ανέφερε η Rosbalt.

Οι Lbtiq, το Νοέμβριο κατήγγειλαν το νομοσχέδιο και μίλησαν για ένα προεκλογικό ακροβατικό κόλπο.

Σχεδόν πανομοιότυπη νομοθεσία ψηφίστηκε στην περιοχή Arkhangelsk το Σεπτέμβριο, και το νομοθετικό σώμα της περιοχής Ryazan εισήγαγε μια παρόμοια απαγόρευση το 2006.
Οι Lbtiq σχέσεις ήταν έγκλημα στη Ρωσία μέχρι το 1993.
Το 1999, το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας αφαίρεσε την λεσβιοσύνη από την ομοσπονδιακή λίστα των επίσημα αναγνωρισμένων ασθενειών.

Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει σφόδρα κατά των Lbtiq, και οι πολιτικίνες καθώς και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διστάζουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Lbtiq με τον φόβο της δικής τις φήμης.

Ακμάζουσες Lbtiq κοινότητες στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα έχουν αγωνιστεί για χρόνια να υπάρξει η Ημέρα Υπερηφάνειας και η παρέλαση, αλλά οι αρχές έχουν απορρίψει τα αιτήματά τις.

Μη εγκεκριμένες δράσεις οδήγησαν στη λήψη αυστηρών μέτρων από τα ΜΑΤ και τους εθνικιστές.


Την βρήκαμε στις 9.2.12 και την μεταφράσαμε από την The Moscow Times γραμμένη από την Natalya Krainova στην http://www.themoscowtimes.com/news/article/st-petersburg-anti-gay-law-advances/452706.html

Στη φωτογραφία (του Sergey Chernov) μια διαδηλώτρια στις 23.11.11 στην πλατεία του Παλατιού, η πικέτα που κρατά γράφει: Είμαι λεσβία. Ένα πρόσωπο και όχι προπαγάνδα