6 Φεβ 2012

Η Judith Halberstam θα μιλήσει για "Το τέλος της κανονικής"


Η ηγέτιδα queer θεωρητική θα είναι μία από τις πολλές που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του Lbtiq Μήνα στην πόλη Birmingham.

Σήμερα έχουμε καλές ειδήσεις για όσες από εσάς απολαμβάνουν ένα τμήμα της queer θεωρίας (και εγώ ανάμεσά σας!) Στο πλαίσιο του μήνα Lbtiq Ιστορίας, η οποία λαμβάνει χώρα στην Αγγλία κάθε Φεβρουάριο για να γιορτάσουν τις ζωές και τα επιτεύγματα των μελών της Lbtiq κοινότητας, τo Ινστιτούτο Καλών Τεχνών (που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Birmingham), θα φιλοξενήσει μερικές δράσεις και γεγονότα.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων
Judith Halberstam
Η φεμινιστικότητα της Gaga: Οι Έγκυοι Άνδρες, Ετεροεύκαμπτες Heteroflexible Γυναίκες και Το Τέλος της Κανονικής
Πέμπτη 19 Απριλίου
18:30-20:00

Καθηγήτρια Αγγλικής και Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών Φεμινιστικότητας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, η Judith Halberstam είναι μία από τις κορυφαίες θεωρητικές στην υφήλιο σε θέματα γυναικών και queer. Συγγράφισα του ευρέως γνωστού βιβλίου Γυναίκα ανδροπρέπεια και Drag King, η Judith θα προσφέρει ένα νέο χάρτη στο τοπίο της γυναίκας, της σεξουαλικότητας και της ευχαρίστησης σε ένα μετα-γάμο, μετα-φεμινιστικό, μετα-ετερό, μετα-λεσβιακό κόσμο και θεωρήσεις της λαϊκής κουλτούρας στη διάρκεια του 21ου αιώνα από τον πρώτο έγκυο άνδρα στη μουσική εικόνα της Lady Gaga.

Η φεμινιστικότητα της Gaga δεν είναι το μόνο πράγμα στο λεσβιακό μενού, φυσικά. Υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας “Μονοπάτι Αγάπης".


“Μονοπάτι Αγάπης" ΙΙΙ
Από βενετσιάνος δανδής σε Προ-Ραφαηλική Μούσα
Διαθέσιμη από τις 14 Φεβρουαρίου
Διασκεδάστε μαζί μας με τη τελαυταία της δημοφιλούς σειράς “Μονοπάτι Αγάπης" για αυτο-καθοδηγούμενη περιήγηση, αυτή τη φορά κοιτάζοντας τα μυστικά των εραστριών. Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Gustavus Hamilton, ενός νεαρού δανδής με πλήρη ενδυμασία καρναβαλιού - και να μάθετε την μύχια φύση της κόμισσας Golovine την προσηλωμένη ματιά της και τη σχέση της με την ζωγράφισα του πορτρέτου της, Elisabeth Vigée-Lebrun. Προσέξτε τις καταστροφικές συνέπειες του παράνομου φιλιού της Francesca και του Paolo, και διαβάστε περισσότερα για την άκρως απόρρητη σχέση του Rossetti με τη μούσα του, Fanny Cornforth, στο Μπλε διαμέρισμα της κυρίας στο κάστρο...

Θα διασκεδάσετε κάνοντας μια βόλτα μέσα στις στοές, χέρι-χέρι με κάποια πολύ ιδιαίτερη για σας.

Ερωτευμένη με την ταινία
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου
18:00-20:00
Διασκεδάστε μαζί μας μια ρομαντική βραδυά με τις μικρού μήκους ταινίες και κινούμενα σχέδια, εξερευνήστε τον έρωτα και την επιθυμία πέρα από τα όρια σε λεσβιακές, αμφισεξουαλικές, transgender, queer και ετερό σχέσεις στο KINO10. Μια παθιασμένη κινηματογραφική καλλιτεχνία και η οικοδόμηση μιας δράσης σχετικά με την έκθεση ταινιών, το πρόγραμμα της έκθεσης κινουμένων σχεδίων στη πόλη Birmingham ΚΙΝΟ 10 προσπαθεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από ειδική επιμέλεια προγραμματισμού και ελέγχου σε ασυνήθιστα μέρη.

Κρασί και σοκολάτες θα σερβίρονται στη ταινία Μονοπάτι της Αγάπης και στις ομιλίες σε όλες τις γκαλερί.


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.2.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/arts-entertainment/jack-halberstam-to-speak-on-gaga-feminism.aspx

Στην φωτογραφία η λεσβία Lily Tomlin σε εξώφυλλο του περιοδικού Time το 1977