9 Φεβ 2012

Ellen DeGeneres: Δεν υπάρχει «φιλική προς τις λεσβίες μόδα»


Μετά από μια συντριπτική υποστήριξη του διορισμού της ως το πρόσωπο διαφήμισης της εταιρείας JC Penney και την αντιμετώπιση της λεσβοφοβικής επίθεσης, η Ellen DeGeneres ευχαρίστησε το κοινό που την υποστήριξε.

Στο επεισόδιο της σημερινής της εκπομπής, η Ellen αντιμετώπισε την αντίρηση της ομάδας One Million Moms που ζήτησε να απολυθεί επειδή είναι λεσβία. Η ομάδα είχε κατηγορήσει την εταιρεία JC Penney για ένα άλμα στην "φιλική προς τις λεσβίες μόδα".
Η DeGeneres αστειεύτηκε: «Για όσες από εσάς απλώ συντονίζεστε για πρώτη φορά στην εκπομπή, είναι αλήθεια. Είμαι λεσβία. Ελπίζω να κάθεστε".

Η ίδια συνέχισε η On One Million Moms,: «Αυτή η ομάδα θεωρεί πως δεν πρέπει να είμαι η διαφημιστική προσωπικότητα της εταιρείας επειδή είμαι λεσβία.
«Ήθελαν να με απολύσει, και είμαι περήφανη και ευτυχής να πω ότι η εταιρεία παρέμεινε στην απόφασή της να την εκπροσωπώ διαφημιστικά. Που είναι μεγάλη είδηση ​​για μένα επειδή επίσης χρειάζομαι μερικές νέες εργατικές κάλτσες. Θα κερδίσω πολλά από την έκπτωση".

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της ομάδας πως η εταιρεία κάνει ένα άλμα στη «μόδα», λέει: «Πρώτα απ 'όλα, το να είσαι λεσβία ή φιλική προς τις λεσβίες δεν είναι μια μόδα.
"Δεν κάνεις τζάμπα βόλτα πουθενά. Δεν υπάρχει μουσική. Και παρεμπιπτόντως μερικές φορές θα τραγουδήσω «Είμαστε οικογένεια», αλλά αυτό είναι όλο".

Η Έλεν αντέκρουσε επίσης τον ισχυρισμό ότι η πλειοψηφία των αγοραστριών θα πάνε αλλού όταν βλέπουν μια λεσβία (στη διαφήμιση), αμφισβητώντας του πόση υποστήριξη υπήρξε στην άποψη της ομάδας.

37.700 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση-έκκληση στη GLAAD που υποστηρίζουν την πρόσληψη της DeGeneres.

Η DeGeneres κατέληξε: "Συνήθως δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα στην εκπομπή μου, αλλά θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλες όσες με υποστήριξαν.
"Αυτές είναι οι αξίες τις οποίες υπερασπίζομαι. Υπερασπίζομαι την εντιμότητα, την ισότητα, την ευγένεια, τη συμπόνια, να μην φέρεστε στις ανθρώπους με τον τρόπο που δεν θα θέλατε να σας φερθούν και να βοηθάτε όσες έχουν ανάγκη. Για μένα, αυτές είναι παραδοσιακές αξίες. Αυτές είναι που υπερασπίζομαι. Πιστεύω, επίσης, στο χορό".

Η DeGeneres χαιρέτησε επίσης την απόφαση του 9ου Εφετείου των Ην.Πολιτειών ότι η Πρόταση 8 της Καλιφόρνια που απαγορεύει το γάμο των λεσβιών είναι αντισυνταγματική.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.2.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/02/08/ellen-degeneres-there-is-no-pro-gay-bandwagon/