23 Φεβ 2012

Η παιδοθεσία για λεσβιακά ζευγάρια κερδίζει υποστήριξη στην Ελβετία

Το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε στις 22.2.12 ότι υποστηρίζει τις κινήσεις για να επιτρέψει στη μια συντρόφισα ενός λεσβιακού ζευγαριού να μπορεί να παιδοθετήσει το παιδί της άλλης.

Το σύμφωνο συμβίωσης που τέθηκε σε ισχύ το 2005 απαγορεύει τέτοια παιδοθεσία, αν και οι μόνες λεσβίες ή γκέι έχουν το δικαίωμα.

Μια κίνηση που υποβλήθηκε μετά από αίτηση Lbtiq οργανώσεων και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Γερουσίας νομικών υποθέσεων επιδιώκει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Προτείνει ότι όλες οι ενήλικες, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση ή τον τρόπο ζωής τις, να έχουν τη δυνατότητα να παιδοθετήσουν, εάν είναι προς το συμφέρον του παιδιού.

Επίσης, για τα παιδιά από πρώην σχέση της μητέρας ή του πατέρα ή πρώην  παιδοθεσία από μια μόνο γονέα θα πρέπει επίσης να ισχύει και για την άλλη συντρόφισα γονέα.

Το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο απέκλεισε τη δυνατότητα της απεριόριστης παιδοθεσίας για τα λεσβιακά ζευγάρια.

Η Γερουσία θα συζητήσει το ζήτημα αυτό τον Μάρτιο. Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας αντιτάχθηκε ανοιχτά στα σχέδια αυτά στο παρελθόν και εξέδωσε δήλωση στις 22.2.12, λέγοντας ότι θα καταπολεμήσει τις κινήσεις “προς το συμφέρον των παιδιών", προσθέτοντας ότι αυτές “άνοιξαν το δρόμο για την απεριόριστη παιδοθεσία από λεσβιακά ζευγάρια".


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.2.12 και την μεταφράσαμε από την swissinfo.ch στην http://www.swissinfo.ch/eng/swiss_news/Adoption_by_same-sex_couples_gains_backing.html?cid=32167944