26 Μαΐ 2011

Οι λεσβίες κα. Star και κα. Marita θα έχουν κοινή κηδεμονία με τον κ. Richard;

Μια Αυστραλή λεσβία της οποίας η πρώην συντρόφισα απέκτησε μια κόρη από δωρεά σπέρματος δίνει μια νομική μάχη για να αποσυρθεί το όνομα του δωρητή από το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Η Sofia Marita της οποίας η πρώην συντρόφισά της είναι η βιολογική μητέρα της δεκάχρονης κόρης, θέλει το όνομα του Neil Richard "να σβηστεί από τα αρχεία της κόρης της", ανέφερε η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Ο κ. Richards, που έχει δει το κορίτσι μια φορά για ένα δεκαπενθήμερο στα εννέα χρόνια, ισχυρίζεται πως έχει δαπανήσει 50.000 δολλάρια σε νομικά έξοδα καταπολέμηση της υπόθεσης.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση του είδους της, από τότε που τέθηκαν σε ισχύ αναδρομικά οι νόμοι το 2008 που έδωσαν στα λεσβιακά ζευγάρια ίσα γονικά δικαιώματα.

Η κόρη γεννήθηκε αφότου ο Richards απάντησε σε μια αγγελία που δημοσίευσαν η κα Marita και η πρώην συντρόφισά της Jesse Star για έναν δότη σπέρματος.
Ισχυρίζεται ότι παρόλο που ο ίδιος κατέβαλε τα έξοδα για την ιατρική αγωγή της κα Star, τα δίδακτρα της κόρης και οικονομική υποστήριξη σε άλλα θέματα, ποτέ οι τρεις δεν πιστοποίησαν πόση επαφή θα πρέπει να έχω με την κόρη μου.

Ο κ. Richard είπε στη Sydney Morning Herald: "Όλα ήταν μια χαρά μέχρι που η μικρή γεννήθηκε ... με χρησιμοποίησαν, μου πήραν τα χρήματα και τώρα έχουν αυτό που θέλουν, πραγματικά δεν ήθελαν να με ξέρουν".

Ουτε η κα Star ούτε η κα. Marita σχολίασαν.

Πέρυσι, στην Αγγλία, ένας άνδρας κέρδισε την από κοινού επιμέλεια των επτά και δέκα ετών παιδιών που είχε με ένα ζευγάρι λεσβιών.
Το ζευγάρι βρήκε το δωρητή σπέρματος μέσω διαφήμισης σε ένα λεσβιακό περιοδικό, στο οποίο ο ίδιος είπε ότι θα επιθυμούσε να έχει "μια μικρή συμμετοχή” ως πατέρας.
Το Εφετείο επικύρωσε εντολή που του παρέχει την επιμέλεια των παιδιών για 152 ημέρες τη χρονιά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/05/25/australian-lesbian-attempts-to-remove-sperm-donor-from-childs-birth-certificate/