27 Μαΐ 2011

Σε Lgbtiq συναυλία ταραχοποιά στοιχεία έριξαν δακρυγόνα

Σε Lgbtiq συναυλία ταραχοποιά στοιχεία έριξαν δακρυγόνα

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, Χούλιγκαν έριξαν δακρυγόνα στη συναυλία για την Διεθνή Ημέρα Κατά των Σεξουαλικών Προκαταλήψεων, (λεσβοφοβίας, γκέιφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας) στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, την Podgorica, στις 17 Μαΐου.

Η έκθεση της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Lgbtiq δικαιώματα είπε πως περίπου το μισό ακροατήριο δέχτηκε επίθεση και μερικές άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική φροντίδα. Σε απάντηση, η επιτροπή διοργάνωσης της Ημέρας Υπερηφάνειας-Pride ακυρώσε την Ημέρα Υπερηφάνειας, η οποία επρόκειτο να είναι η πρώτη στη χώρα.

"Σήμερα είδαμε από πρώτο χέρι την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης από τις εθνικές αρχές για την προστασία των Lgbtiq και τvn υποστηρικτριών τις», δήλωσε η ευρωβουλευτίνα Ulrike Lunacek, συν-πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας. "Όπως το Μαυροβούνιο προχωρά περαιτέρω ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλες οι πολίτισες της πρέπει να προστατεύονται και να γίνονται σεβαστές από τις αρχές". Ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Jelko Kacin, πρόσθεσε: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η πρώτη Ημέρα Υπερηφάνειας στη χώρα θα πρέπει να ακυρωθεί λόγω της αποτυχίας αρχών να υποστηρίξουν ανεπιφύλακτα την εκδήλωση .... Σήμερα, το Μαυροβούνιο απέτυχε να αποδείξει ότι θέλει να προχωρήσει προς την ένταξη στην ΕΕ εξίσου γρήγορα σε όλους τους τομείς σεβασμού, προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είναι ένας κατεξοχήν κοινός τόπος των ευρωπαϊκών αξιών μας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News