31 Μαΐ 2011

Χειροτονήθηκε η πρώτη λεσβία Ραβίνα

Το Εβραϊκό Θεολογικό Σεμινάριο (ΕΘΣ) στη Νέα Υόρκη χειροτόνησε τη πρώτη λεσβία ραβίνα

Το Συντηρητικό κίνημα χειροτόνησε την πρώτη ανοιχτά λεσβία ραβίνα του σε μια τελετή νωρίτερα αυτό το μήνα στο Εβραϊκό Θεολογικό Σεμινάριο στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post, η 28χρονη Rachel Isaacs, χειροτονήθηκε στο Σεμινάριο στις 19 Μαΐου, η πρώτη ανοιχτά λεσβία που αναλαμβάνει τη θέση.
Η κα. Isaacs είχε αρχίσει την εκπαίδευση της ως ραβίνα στο Μεταρυθμιστικό Κίνημα Εβραϊκής Ένωσης του Εβραϊκού κολλεγίου του Ινστιτούτου της Θρησκείας, αλλά το συντηρητικό ιεροδιδασκαλείο άλλαξε μετά την έναρξή εισδοχής ανοιχτά Lgbtiq φοιτητριών το 2007.

Στη νέα της θέση, η Isaacs θα χρησιμεύσει ως ραβίνα μερικής απασχόλησης στο εκκλησίασμα της Beth Israel στην Waterville, της Maine, όπου έχει ήδη υπηρετήσει ως εκπιδευόμενη ραβίνα. Αυτή θα έχει επίσης μια θέση μερικής απασχόλησης, ως εβραΐα εφημέρια του Colby College, όπου θα είναι επίσης μέλος του διδακτικού προσωπικού.

Το ΕΘΣ άρχισε να δέχεται ανοιχτά λεσβίες φοιτήτριες μόλις το 2006 και σύμφωνα με τη ραβίνα Isaacs, οι σπουδές μπορεί ακόμη να είναι μια πρόκληση για τις Lgbtiq συναδέλφισές της. Μιλώντας στην εβραϊκή εφημερίδα Daily Forward, είπε: "Όσο για τη μάχη για την Lgbtiq ισότητα έχουν γίνει σημαντικά βήματα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παλεύουν με το σεξουαλικό τις προσανατολισμό ή τις οικογένειες που δεν τις στηρίζουν ή φοβούνται ότι δεν θα βρουν δουλειά. Αυτή είναι απλά η ζωή ως λεσβία".


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/05/30/jewish-theological-seminary-in-new-york-city-ordains-first-lesbian-rabbi/