22 Μαΐ 2011

ΑΒ 887 Νομοσχέδιο προστασίας των transgender

Το νομοσχέδιο προστασίας των transgender προχωρά

Ένα νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια για τη βελτίωση της νομικής προστασίας για τις τρανς εγκρίθηκε την ολομέλεια της Συνέλευσης.

Ο Νόμος μη Διάκρισης στις Τρανς (AB 887) πέρασε με δικομματική στήριξη σε μια ψηφοφορία 54 υπερ 24 κατά στις 16.5.11. Τώρα θα πάει στην Σύγκλητο.
Αν περάσει, θα ενισχύσει την προστασία στην απασχόληση, στη στέγαση, καθώς και άλλων πολιτικών προστασίας των δικαιωμάτων για όλες τις ανθρώπους οι οποίες αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω ταυτότητας του κοινωνικού φύλου και της έκφρασης.

Το μέλος της Συνέλευσης Toni Atkins, που υποστήριξε το νομοσχέδιο, δήλωσε: “Είμαι ευγνώμων στα μέλη της Συνέλευσης και των δύο πλευρών που ήταν με το μέρος μου σήμερα στην υποστήριξη της νομοθεσίας AB 887”. "Εμπνέομαι από το έργο των υποστηρικτριών αυτού του νομοσχεδίου – οι περισσότερες νέες, που υποστηρίζουν τις τρανς, αλλά και άλλες των οποίων εισακούσθηκε η γνώμη τις, - και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτή την σημαντική νομοθεσία έως ότου καταστεί νόμος".

Ο προσωρινός διευθυντής της Ισότητα της Καλιφόρνια Jim Carroll, δήλωσε: "Τα δικαιώματα όλων των σκληρά εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των τρανς, πρέπει να προστατεύονται από τους νόμους του κράτους μας.

Ο νόμος ΑΒ 887 θα μειώσει τις βλάβες που προκαλούνται από τη δυσμενή διάκριση, με την εισαγωγή μιας γλώσσας στο νόμο του κράτους που είναι άμεσα και εύκολα κατανοητή. Ευχαριστούμε το μέλος της Συνέλευσης Atkins και τα υπόλοιπα μέλη της Συνέλυσης που υπερασπίζονται αυτό το νομοσχέδιο. Τώρα ζητάμε από τη Σύγκλητο να συμμετάσχει στην υποστήριξη αυτής της κρίσιμης νομοθετικής πράξης".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink Neww γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/05/19/californias-transgender-protection-bill-makes-progress/