19 Μαΐ 2011

Σκωτία, στοιχεία για κατηγορίες εγκλημάτων μίσους

Η Σκωτία δημοσίευσε στοιχεία για κατηγορίες εγκλημάτων μίσους

Η εισαγγελία της Σκωτίας δημοσίευσε τα πρώτα αριθμητικά δεδομένα για εγκλήματα μίσους λόγω σεξουαλικής προκατάληψης.

Αυτή τη χρονιά οι εγκληματικές πράξεις μίσους τέθηκαν σε νόμο, έκτοτε αποδόθηκαν 448 κατηγορίες όπου υπήρχε η "επιβάρυνση" της λεσβοφοβίας. Δεκατέσσερις κατηγορίες αποδόθηκαν με "επιβάρυνση" της ταυτότητας του κοινωνικού φύλου.

Η Σκωτία έχει καταγράψει κατηγορίες για εγκλήματα που βασίζονται σε θρησκευτικές προκαταλήψεις για πέντε χρόνια. Πέρυσι, έγιναν 693 κατηγορίες.
Τα αριθμητικά στοιχεία αφορούν τον αριθμό των εγκλημάτων, όπου ελήφθη η απόφαση για τη δίωξη.

Ωστόσο, η Stonewall της Σκωτίας υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός εγλημάτων μίσους κατά των Lgbtiq είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η έρευνα δείχνει πως τα περισσότερα θύματα δεν επικοινωνούν με την αστυνομία.

Η ΜΚΟ λέει πως δικές της έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των θυμάτων αισθανόταν ότι δεν υπήρχε σημείο επικοινωνωνίας με την αστυνομία ή πίστευαν ότι δεν θα τις πίστευε. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των Lgbtiq της Σκωτίας είχαν υποστεί φυσική βία λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού. Όμως, το 70% δεν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της ΜΚΟ δήλωσε: "Τα στοιχεία αυτά μας δίνουν μια ένδειξη της προκατάληψης που εξακολουθεί να υπάρχει σε ολόκληρη τη Σκωτία απέναντι στο σεξουαλικό προσανατολισμό και στη ταυτότητα κοινωνικού φύλου, προκατάληψη η οποία δεν έχει θέση στη σύγχρονη Σκωτία. Ισχυρή ηγεσία και σαφή ανάληψη δέσμευσης απαιτείται τώρα από την κυβέρνηση της Σκωτίας για την αντιμετώπιση αυτής της προκατάληψης και να βεβαιωθεί πως έχει εξαλειφθεί από τα σχολεία μας, από την άθληση και από τους δρόμους".

"Είναι σημαντικό που αυτά τα εγκλήματα καταγγέλλονται και καταγράφονται για την οικοδόμηση μιας ακριβούς εικόνας του προβλήματος αυτού. Καλούμε, επίσης, για μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μορφών εγκληματικότητας, της γεωγραφικής τοποθεσίας και οποιασδήποτε υποτροπής. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αστυνομικές δυνάμεις της Σκωτίας για την ενθάρρυνση όλων των θυμάτων και των μαρτύρων".


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/05/18/scotland-publishes-figures-for-hate-crime-charges/