30 Μαΐ 2011

Σειρά εργαλείων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Lbtiq 7

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2010 11179/10
LIMITE COHOM 162 PESC 804


Διάλογοι Πολιτικής:
• Επαγρύπνηση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq στην σφαίρα του διαλόγου πολιτικής και του εξειδικευμένου διαλόγου (διαβουλεύσεις-διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμβούλια, συσκέψεις, υποεπιτροπές, και διάλογο για το Άρθρο 8 Κοτονού) με συνεργάτιδες χώρες και περιφερειακές οργανώσεις.

• Αφύπνιση ατομικών υποθέσεων, με τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbitq.

• Ενθάρρυνση των συνεργάτιδων χωρών

• Ενθάρρυνση των συνεργάτιδων χωρών εκίνησης νομοθετικών τροποποιήσεων για τη διασφάλιση της ισότητας ενώπιον του νόμου για τις Lbtiq.

• Ενθάρρυνση των συνεργάτιδων χωρών να υπογράψουν ή και να επικυρώσουν σχετικές διεθνείς οργανώσεις, και συγκεκριμένα την ICCPR και την ICESCR, και να άρουν οποιεσδήποτε σχετικές επιφυλάξεις για τις οργανώσεις αυτές.

• Ενθάρρυνση των συνεργάτιδων χωρών να προσκαλέσουν τις Ειδικές Διδικασίες των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να δράσουν ως μέσον καθοδήγησης στις χώρες και στις θεματικές αποστολές, να αποδεχθούν τις συστάσεις των Ην. Εθνών και να τις εφαρμόσουν.

• Υποστηρίξτε εκείνες τις συνεργάτιδες χώρες που είναι υπέρ της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq, ενθαρρύνοντας μια στενότερη συνεργασία σε πολύπλευρα φόρα και τη προώθηση των προσπαθειών τις ως παραδείγματα σε περιφερειακό επίπεδο.

• Ενθαρρύνετε την ανταλλαγή πληροφοριών των ορθών πρακτικών με συνεργάτιδες χώρες οι οποίες είναι υπερ της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq, προκειμένου να βελτιωθούν και να συμβάλουν στα μέτρα της ΕΕ (για να περιληφθούν στην συλλογή των ορθών πρακτικών και παθημάτων που έγιναν μάθημα).

Στήριξη των προσπαθειών της κοινωνίας των πολιτισών:
• Παροχή μηνυμάτων των πολιτικών υποστήριξης, όταν αυτό κρίνεται χρήσιμο.

• Διευκόλυνση διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τη χρηματοδότηση (π.χ. μέσω των μέσων EIDHR ή Σχετικών οργάνων των χωρών μελών της ΕΕ).

• Παροχή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση νόμων και πρακτικών που αφορούν τις Lbtiq στην ΕΕ.

• Όπως απαιτείται, προωθείστε την προβολή των τοπικών οργανώσεων προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq π.χ. Φιλοξενείτε συζητήσεις και σεμινάρια σχετικών θεμάτων, περιλαμβανομένων των Lbtiq απόψεων και ομηλητριών, υποστηρίζοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ή κοινωνικά προγράμματα.

Συμβουλέψτε και συμβουλευτείτε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτισών σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης των Lbtiq.

• Ενθαρρύνετε τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτισών για την προώθηση των Lbtiq δικαιωμάτων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.6.10 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/st11179.en10.pdf


Οι αστερίσκοι είναι δικοί μας
*Α Το άρθρο οκτώ της Συμφωνίας Κοτονού περιγράφει το στόχο διεξαγωγής
πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και μιας χώρας ΑCP (χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού), π.χ, η Ζιμπάμπουε, καθώς και τη διαδικασία του.
Ένα άλλο βασικό άρθρο, το άρθρο εννέα, θέτει τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας Κοτονού, η οποία συμφωνήθηκε από όλα τα μέρη της, με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, καθώς και το θεμελιώδες στοιχείο της χρηστής διακυβέρνησης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.6.10 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/st11179.en10.pdf