18 Μαΐ 2011

Έφηβες κατηγορούνται για επίθεση σε τρανς

Έφηβες κατηγορούνται για εγκλήματα μίσους για τον ξυλοδαρμό μιας τρανς στη Maryland

Σε δύο έφηβες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκλήματα μίσους κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε trans γυναίκα σε εστιατόριο της McDonald στην Maryland τον περασμένο μήνα.

Η επίθεση που έγινε στην 22χρονη Chrissy Lee Polis, καταγράφηκε από τις κάμερες ενός καταστήματος και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο με την έκκληση να γίνουν περισσότερα για την βία κατά των τρανς.

Η 18χρονη Teonna Brown, κατηγορήθηκε σήμερα από μια δικαστική επιτροπή για επίθεση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Τα δύο αδικήματα χαρακτηρίστηκαν ως εγκλήματα μίσους.

H 15χρονη έφηβη, της οποίας το όνομα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί επειδή είναι ανήλικη, κατηγορήθηκε για τις ίδιες κατηγορίες και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Η κα Brown κατηγορείται ως ενήλικας.

Στα πλάνα της επίθεσης, η κα. Polis φαίνεται να δέχεται γροθιές, κλοτσιές και να σύρεται στο πάτωμα από δύο νέες γυναίκες. Στο τέλος της ταινίας, φαίνεται να έχει σπασμούς.

Ο δικηγόρος της κας. Brown λέει ότι η πελάτισά του αμυνόνταν και πως είναι αθώα.

Η Lynne Bowman της Lgbtiq ΜΚΟ Equality Maryland, δήλωσε: "Σήμερα η Εισαγγελεία της Baltimore κατέληξε στο μόνο δυνατό συμπέρασμα, όταν αποφάσισε πως η επίθεση στη κα. Chrissy Lee Polis είναι έγκλημα μίσους".

“Όπως δείχνει η ταινία, η βίαιη επίθεση είχε άμεση σχέση με το γεγονός ότι η κα. Polis είναι μια τρανς. Η έλλειψη κατανόησης ή φόβος για κάποια που είναι transgender δεν είναι ποτέ δικαιολογία για βία, και όταν αυτή συμβαίνει, θα πρέπει να διώκεται στο μέγιστο βαθμό του νόμου".

Μιλώντας στην εφημερίδα Baltimore Sun τον περασμένο μήνα, η κ. Polis είπε ότι ήταν πλέον πολύ φοβισμένη για να βγει έξω από το σπίτι.

Ισχυρίστηκε πως επίθεση ξεκίνησε αφότου οι έφηβες την είδαν στη τουαλέτα των γυναικών και είπε τραύματά της θα ήταν χειρότερα αν μια ηλικιωμένη γυναικεία πελάτισα δεν είχε βοηθήσει να σταματήσει η επίθεση.


Την φωτογραφία και είδηση την βρήκαμε στις 17.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/05/17/teenagers-charged-with-hate-crimes-for-beating-of-maryland-trans-woman/