30 Μαΐ 2011

Αποτελεσματική χρήση σειράς εργαλείων για τις Lbtiq

Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την αποτελεσματική χρήση σειράς εργαλείων για τις Lbtiq

Η ουγγρική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σώμα που εκπροσωπεί τις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη γραπτή ερώτηση στην αποτελεσματική χρήση σειράς εργαλείων για τις Lbtiq. Θεσπίσθηκε τον Ιούνιο 2010, μια σειρά εργαλείων για την προώθηση και την προστασία απόλαυσης όλων των ανθρώπινων Δικαιωμάτων από τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι και τρανς Lgbtiq είναι ένα βασικό εργαλείο για την ενθάρρυνση της αποποινικοποίησης της λεσβιοσύνης, την καταπολέμηση των διακρίσεων, και να βοηθήσει τις υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq σε τρίτες χώρες.

Η απάντηση που δόθηκε από το Συμβούλιο:
Η εφαρμογή της σειράς εργαλείων παραμένει, και θα συνεχίσει να παραμένει, υπό τον έλεγχο των οργάνων του Συμβουλίου, αλλά δεν υπάρχουν επίσημες προϋποθέσεις υποβολής εκθέσεων.

Το βοήθημα αυτό έχει διανεμηθεί σε όλες τις αντιπροσωπείες της ΕΕ και έχει-ήδη μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, καθώς και πιο πρόσφατα στην αραβική, ρωσική και κινεζική. Μια εισαγωγή στα Lbtiq δικαιώματα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Δράσεων της Ευρώπης (ΥΕΔΕ-ΕEAS για κατάρτιση-εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες της ΕΕ, η ΕΕ θα επιδιώξει-μέσω των στρατηγικών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες (επί του παρόντος, είναι υπό εξέλιξη) να διασφαλίσει ότι τα Lbtiq ζητήματα που εντοπίστηκαν είναι θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τις τρεις περιοχές προτεραιότητας (την αποποινικοποίηση, την ισότητα, τη μη διακριτική μεταχείριση, τη στήριξη και την προστασία των υπερασπιστριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στις χώρες όπου είναι περισσότερο προβληματικές.



Την είδηση την βρήκαμε στις 20.5.11 και την μεταφράσαμε από την http://www.lgbt-ep.eu/parliamentary-work/response-to-the-parliamentary-question-on-the-effective-use-of-the-lgbt-toolkit/