26 Μαΐ 2011

Υλικό σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης διακόπηκε στην Βραζιλία

Βραζιλία υλικό σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης διακόπηκε από την Προεδρίνα

Η Προεδρίνα Dilma Rousseff ανέστειλε τη διανομή και την παραγωγή ταινιών σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία στη Βραζιλία.

Η Προεδρίνα Rousseff πιστεύει ότι το βίντεο δεν είναι κατάλληλο για τη νεολαία.
Οι εκπαιδευτικές συσκευασίες που περιέχουν Lgbtiq σκηνές βίντεο είναι υποτίθεται για την καταπολέμηση της σεξουαλικής προκατάληψης, λεσβοφοβίας.
Ωστόσο, ομάδες της ευαγγελικής εκκλησίας και των συμμάχων τις στο Κογκρέσο απείλησαν να μπλοκάρουν κάθε επικείμενη νομοθεσία εκτός αν η Προεδρίνα Rousseff σταματήσει τις ταινίες.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Προεδρίνα Rousseff είδε η ίδια προσωπικά το υλικό και αποφάσισε να αναστείλει τη διανομή του.
«Δεν της άρεσε αυτό που είδε," Gilberto Carvalho, δήλωσε.
Είπε ότι η Προεδρίναι Rousseff ήταν δυσαρεστημένη με τις σκηνές και πίστευε ότι δεν πρόσφερε μια αντικειμενική εικόνα της λεσβιοσύνης, ομοερωτισμού.

Η εκπαιδευτική συσκευασία “Κατά της Σεξουαλικής Προκατάληψης" -Λεσβοφοβίας, όπως είναι γνωστή στη Βραζιλία, επρόκειτο να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας της Βραζιλίας.

Αρκετά μέλη του κοινβουλίου της Βραζιλίας με ισχυρές ευαγγελικές πεποιθήσεις, δήλωσαν πως οι συσκευασίες σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ενθάρρυναν την λεσβιακή συμπεριφορά.

Lgbtiq ακτιβίστριες έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες.

Ο Jean Wyllys ακτιβιστής και μέλος του Κογκρέσσου, δήλωσε ότι η απόφαση τίθεται υπό αμφισβήτηση με βάση τη δέσμευση της Προεδρίνας Rousseff στα ανθρώπινα δικαιώματα.
"Ψήφισα υπέρ της στις τελευταίες εκλογές γιατί πίστευα ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς πολιτισών".
“Αν εκείνη δεν αλλάξει γνώμη, θα ζητήσω από όλη την Lgbtiq κοινότητα να μην την ψηφίσουν ξανά".


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.5.11 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα BBC στην http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-13554077