9 Μαΐ 2011

13 χρονη λεσβία θύμα “διορθωτικού” βιασμού στη Ν. Αφρική

Μια 13 χρονη λεσβία είναι το πρόσφατο θύμα “διορθωτικού” βιασμού

Οι αναφορές δείχνουν πως μια ανοιχτά-λεσβία 13 ετών κορίτσι είναι το τελευταίο θύμα “διορθωτικού” βιασμού στη Νότια Αφρική.

Η νεαρή λεσβία θύμα - η οποία είναι ανοιχτή με τη σεξουαλικότητα της – βιάστηκε στις 5 Μαϊου στην Pretoria.

Η είδηση ​​έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση υποσχέθηκε να βοηθήσει να σταματήσει η πρακτική αυτή.

"Η κυβέρνηση καταδικάζει αυτή την παράλογη και δειλή πράξη εγκληματικότητας", δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Tlali Tlali, ο οποίος συνέχισε με τη δήλωση: "Τα δικαιώματα των λεσβιών είναι ανθρώπινα και τα συνταγματικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύεται και να γίνονται σεβαστά ανά πάσα στιγμή", και υποσχέθηκε αστυνομική έρευνα καθώς και συνδρομή στην κοπέλα και την οικογένειά της.

Η είδηση ​​έρχεται λίγες μόλις μέρες αφότου η 24χρονη Noxolo Nogwaza, μια πολύ γνωστή λεσβία ακτιβίστρια, βρέθηκε πολλαπλά βιασμένη και άγρια δολοφονημένη.

Πριν ενάμισυ μήνα επίσης η 20χρονη λεσβία Nokuthula Radebe βρέθηκε βιασμένη και δολοφονημένη γεγονός το οποίο δεν αναφέρθηκε καν από τα μέσα ενημέρωσης.

"Είναι πολύ σαφές ότι αυτοί οι βιαστές είναι σε αποστολή. Εμείς δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να καταδικάσει τη λεσβοφοβία. Ως τώρα οι βιασμοί και οι δολοφονίες δεν αναγνωρίστηκαν ως έγκλημα μίσους εναντίον των λεσβιών στη Νότια Αφρική. Η ΜΚΟ Ένωση Αφρικανίδων Λεσβιών CAL είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος τις υπόθεσεις αυτές και να πιέσει για δικαιοσύνη.


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.5.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/13-year-old-becomes-latest-victim-of-corrective-rape-%281%29.aspx