6 Οκτ 2008

Ακούσαμε! Aκούσατε;



Ακούσαμε! Aκούσατε;

«Το πράιντ ήταν εμπορικό» για διαφημιστικό που μας καλούσε σε LGBT διακοπές. Λατρεμένο τσιγκούνικο τσάμπα. Του χρόνου με το καλό, η πράιντ να γίνει σε τραπεζάκια που θα φέρουμε από το σπίτι, θα τραγουδάμε εμείς αντί μουσικής και θα στείλουμε μηνύματα καπνού για να το μάθει ο κόσμος.
«Ανώμαλο είναι το σύστημα» ως σύνθημα, αλλά το σύστημα μια χαρά λειτουργεί γιατί σ’ αυτό αποκτήσαμε τα όποια δικαιώματα και όχι στο άλλο. Σε τούτη την χώρα θα περιμένουμε να πέσει ο καπιταλισμός, μπας και ζήσουμε.
«Κάτω ο καπιταλισμός» το ακόμη καλύτερο σύνθημα μπροστά στη Βουλή στην πορεία της Ημέρας Υπερηφάνειας, αντί τουλάχιστον του συνθήματος που η επιτροπή του φεστιβάλ είχε αποφασίσει για φέτος «Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις». Αχ η φίλη μας η «αριστερά» που για όλα της φταίει ο καπιταλισμός. Μόνο που αν μας ρωτούσε θα φρίκαρε με τα ποσοστά όσων από μας ψηφίζουμε δεξιά ή ακόμη χειρότερα ψηφίζουμε αριστερά αλλά ζούμε καπιταλιστικά. Άντε και την πρωτομαγιά να φωνάζουμε: «Ζήτω οι λεσβίες» αντί «Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά» να δείτε τι λεμονόκουπα θα πέσει για το δίκιο της εργάτριας-η από την φίλη “αριστερά”.
«Πως στο Στόνγουωλ έδρασαν οι ομοφυλόφιλοι». Είδατε τι συμβαίνει όταν όλες-οι είμαστε ομοφυλόφιλοι και όχι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-οι και τρανς; Παραγράφουμε την Ιστορία, γιατί πρώτα οι τρανς αντιστάθηκαν και την δεύτερη μέρα μετά τις αρχικές αιματοχυσίες εμφανίστηκαν οι λεσβίες και οι γκέι.

Την βουλευτίνα κ. Κανέλη σε εκπομπή του κ. Λαζόπουλου να προτείνει να ευχηθούμε για τα περαστικά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο μέσος όρος αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων είναι περίπου επτάμιση χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος ετοιμάζεται ήδη να επιστρέψει, μετά από δίμηνη παραμονή δίπλα στο “Μεμόριαλ” και το “θέλημα του θεού” να μην επιδέχεται το σώμα του μεταμόσχευση, για να αναλάβει το τιμόνι. Αχ, αυτή η βακτηρία.

Η δεκατριάχρονη Καρίμ από την Αίγυπτο πέθανε κατά την διάρκεια κλειτοριδοεκτομής της στις 12 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός Μουμπάρακ έχει ψηφίσει νόμο για την κατάργηση της κλειτοριδοεκτομής και η σύζυγός του δρα για την κατάργηση αυτού του εθίμου. Περίπου δύο χιλιάδες έφηβες δέχονται αυτή την μορφή βίας κάθε χρόνο, που αν επιβιώσουν καθίστανται ανοργασμικές μεν, ικανές για αναπαραγωγή δε. Ένας ακόμη θεσμός που μας κρατά υπόδουλες, μην αναγνωρίζοντας δικαιώματα ούτε καν στο ίδιο μας το σώμα, πολλώ μάλλον στην λεσβο-σεξουαλικότητα μας.

Τι άλλο θα ακούσουμε!



Το άρθρο γράφτηκε στις 19.10.07 από την Ευαγγελία Βλάμη και δημοσιεύτηκε στην city uncovered.