6 Οκτ 2008

ΣΥΝ πλην



ΣΥΝ πλην λεσβίες παραμένουμε

Η ΣΥΝγνώση σε δελτία τύπου μάς δίνει μαθήματα ακτιβισμού για να ξέρουμε τι να κάνουμε. Σε όποια-ο αρέσουμε. Καλές οι δηλώσεις μπροστά σε κάμερες αλλά στα γραφεία μάς την λένε για τον τρόπο ζωής μας. Οφείλουμε να ζούμε ως κανονικές γιατί ο κόσμος ξέρει μόνο την άλλη εικόνα μας ως τρελές και αυτό εμείς πρέπει να το αλλάξουμε. Χα χα!
Η ΣΥΝανώδυνη πολιτική βοηθά τον βαυκαλισμό και οι πλην-αποφάσεις των έσω είναι ΣΥΝεπείς στην ετεροκανονικότητά τους. ΣΥΝόμορφα τα «ναι» του γάμου πλην-άσχημες οι αρνήσεις και πλην-επόμενες οι διαμαρτυρίες στις ΣΥΝαπάτες. ΣΥΝαργοπορία τεσσάρων χρόνων πλην-κραξίματα μετά. ΑΣΥΝέπειες στην πράξη όσων έταξαν πλην-οργή έπεται. ΣΥΝκορόιδεψαν πλην δεν πτόησαν το έργο μας.
Δήλωσαν «ναι» στην pride 2006 ΣΥΝδήμαρχοι για πολιτικό γάμο πλην λάκισαν στους scooligangs τον Απρίλιο 2008. Δεν ΣΥΝπιέστηκαν για τις ερωτήσεις στην βουλή, δελτία τύπου, κοινές συνεντεύξεις, μα πλην-λαλήσει αλέκτωρ τρεις νίφτηκαν ως Πιλάτος. ΣΥΝυποτίμησαν ότι δεν θα ζητήσουμε να κάνουν πράξη όσα ισχυρίστηκαν δημόσια πλην τα ζευγάρια τα είχαμε. ΣΥΝεκβιάστηκαν να δεχτούν τις θέσεις μας, αστειεύονται! Πλην-μαγκιά μας αν έχουμε τόση δύναμη. ΣΥΝγνώμη δεν μας είπαν πλην-όμως θα έπρεπε.

Ο όρος λεσβία θα φτάσει στα δικαστήρια στις 10 Ιούνη 2008 και καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό μας. “Όχι δεν είστε λεσβίες και κάνετε κατάχρηση το όρου απεμπολώντας την ιστοριογεωγραφική καταγωγή μας”, λένε τρεις. Εκατομμύρια στον κόσμο μας αποκαλούν λεσβίες από το 1787 που το χρησιμοποιεί ο Εμίλ Ζολά για να περιγράψει τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ γυναικών στα σαλόνια του Παρισιού αν και ο «Λέσβιος έρως» προϋπάρχει από τους Αττικούς κωμωδιογράφους όταν αναφέρονται στις σχέσεις τις Σαπφούς με τις μαθήτριές της. Σε όλα τα λεξικά ξεχωρίζει το Λέσβος, Λεσβιάς ή Λέσβια από το λεσβία αλλά οι τρεις επιμένουν.
Ρίγη λεσβοφοβίας τις-τον διαπερνούν κάθε που ακούνε: «λεσβία» γιατί αν η λέξη δεν συνδεόταν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό γυναικών που έλκονται ερωτικά από γυναίκες όλα θα ήταν μια χαρά. Το γεγονός ότι το λεσβία γράφεται με μικρό γράμμα δεν κάνει καμία διαφορά για τις-τους τρεις. Υποθέτω και πως το θήρα με το θύρα μάλλον το ίδιο θα τους κάνει αφού με ένα γράμμα (δεν) αλλάζει κάτι.
Για την ώρα θα μείνουμε εδώ γιατί όταν το αυτονόητο δικάζεται, τότε ξεπερνιούνται τα όρια του ιδιότυπου ρατσιστικού αστείου και γίνεται ετεροσεξισμός και λεσβοφοβία που πλήττει τα δικαιώματά μας.
Περιμένουμε τις γυναίκες και τους άνδρες των κομμάτων και του πνεύματος να αντιδράσουν έστω και καθυστερημένα γιατί όταν η Πολιτεία-κοινωνία επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν την στάθμη της Δημοκρατίας που τις διέπει.



Το άρθρο γράφτηκε στις από την Ευαγγελία Βλάμη και δημοσιεύτηκε στην city uncovered.