6 Οκτ 2008

Στον μεγάλο στρατηγό υποκλινόμαστε!



Στον μεγάλο στρατηγό υποκλινόμαστε!

Στρατηγοί άνεμοι διοικούν αυτή τη χώρα όταν οι υπουργοί ποινήν εκτίουν. Λαμπαδιάζουμε αιώνες τώρα, μόνο που αυτή τη φορά απανθρακώθηκε το 2% της χώρας και τι να σου κάνουν και οι κρέμες.
Ο ουρανός από την Εύβοια ως και την Αφρική και από τα Ιωάννινα ως την Κεφαλονιά γέμισε καπνούς διοξίνης την οποία θα αναπνέουμε για τα επόμενα είκοσι χρόνια, θα γευόμαστε μέσω της τροφικής αλυσίδας για να καταλήξει στην αλλοίωση του DNA μας. Έτσι διαμορφώνουν το «αύριο» μας.
Τα κόμματα βγήκαν παγανιά και τάζουν πετραχήλια γιατί οι λαγοί κάηκαν. Οι μεν δεν πρόλαβαν, οι δε θα τα κάνουν καλύτερα κι όλες-οι μαζί τίποτε.
Αμέτρητες ασύμμετρες ανοησίες προκαλούν τον τρόμο για την διπλανή-ο μας, όποια-ος και αν είναι αυτή-ος. Η διασπορά του τρόμου είναι το βαρύ τους όπλο κι εμείς το ξέρουμε καλά. Από τον καιρό που συνειδητοποιηθήκαμε ζούμε με τη λεσβοφοβία εντός και εκτός, με την τρομάρα της μη αποκάλυψης, με τον πανικό της έγκαιρης εναλλαγής ρόλων.
Οι καμπάνες κτυπούν για άλλη μια φορά, ας τεντώσουμε αυτιά και μάτια μέσα από τα καβούκια μας, να δούμε αν είμαστε στις προτεραιότητές τους ως πληθυσμιακή ομάδα.
Επειδή η ντροπή για το αίσχος του χάους που δημιούργησαν περισσεύει, μην ξεχάσουμε πως οι πληττόμενες-οι πολεμούσαν τη φωτιά και το ίδιο συμβαίνει με κάθε δικαίωμα και ζήτημα. Αν θέλουμε ας λάβουμε τα μέτρα μας για να μην συνεχιστούν τα ίδια, αναζητώντας λύσεις για την κοινότητά μας συνολικά. Ας σκεφτούμε τι έκαναν και για μας, αυτές-οι που ζητούν την ψήφο μας. Μην λησμονήσουμε το υπαρκτό πριν για το δήθεν μετά.
Ας προσπεράσουμε τις σειρήνες της αποχής, λευκού ή άκυρου γιατί επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία μας, ας δείξουμε την οργή μας.
Ας τις-ους εξαναγκάσουμε στην αυτονόητη ΣΥΓΝΩΜΗ που μας οφείλουν έμπρακτα και που ακόμη δεν ακούσαμε-είδαμε, έστω και για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, που για καιρό θα βρίθει στη χώρα.



Το άρθρο γράφτηκε στις 3.8.07 από την Ευαγγελία Βλάμη και δημοσιεύτηκε στην city uncovered.