9 Μαρ 2011

Η ΝΑΤ την Ημέρα της Γυναίκας τονίζει για τον ιό Hiv

Η ΝΑΤ την Ημέρα της Γυναίκας τονίζει για τον ιό Hiv

Στην 100η επέτειο της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, η ΝΑΤ
(National Aids Trust) ζήτησε από την κυβέρνηση να διατηρήσει-βεβαιώσει-υποστηρίξει την ηγεσία της Αγγλίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πρόληψης που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να προστατευθούν από τον ιό HIV.

Η Deborah Jack, επικεφαλής της NAT, είπε: "Η NAT συγχαίρει την κυβέρνηση της Αγγλίας που είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην υποστήριξη έρευνας της πρόληψης του Hiv και οδηγεί σε διεθνή δέσμευση για νέες μεθόδους πρόληψης.

«Η αγγλική κυβέρνηση ήταν η πρώτη στην παροχή χρηματοδότησης για την έρευνα σε ένα πιθανό εμβόλιο κατά του Aids πριν από μια δεκαετία. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών για την πρόληψη αναπτύσσεται καθημερινά και η NAT ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει να θεωρεί τη θεραπεία ως προτεραιότητα, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του Hiv σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Την Ημέρα της Γυναίκας, υπενθυμίζουμε το γεγονός ότι ο ιός Hiv είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος των γυναικών παγκοσμίως. Στην Αγγλία οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στη θεραπεία του Hiv που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και αν μια οροθετική μείνει έγκυος, έχει κατά 99 % πιθανότητες να αποκτήσει ένα υγειές παιδί, αρνητικό στον Hiv, αν έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα.

«Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο ιός Hiv αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για μια πλήρη υγιή ζωή και την υγιή μητρότητα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

«Δυστυχώς, οι ανισότητες των γυναικών επίσης θέτουν τις γυναίκες στον αυξημένο κίνδυνο του Hiv, καθώς συχνά αδυνατούν να διαπραγματευθούν τους όρους των σεξουαλικών σχέσεων και τη χρήση προφυλακτικών.

"Δεν υπάρχουν ευρέως αποδεκτές μέθοδοι πρόληψης ώστε οι γυναίκες να μπορούν να ξεκινήσουν και να ελέγξουν και τα νέα εργαλεία, όπως προληπτικά εμβόλια που θα μπορούσαν να προσφέρουν στις γυναίκες ένα ισχυρό νέο τρόπο για να προστατευτούν από τον Hiv".


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8098