4 Μαρ 2011

YikeBike, το μικρό αναδιπλούμενο ποδήλατο

YikeBike, το συμπαγές ηλεκτρικό ποδήλατο αποκαλέσθηκε από το περιοδικό Time ως μία από τις κορυφαίες εφευρέσεις της χρονιάς 2009, έχει κερδίσει το βραβείο Σχεδιασμού και Χρυσό Βραβείο Ανώτατων Καταναλωτικών Προϊόντων τη χρονιά 2010 Best Βραβείων Design.

Το YikeBike κέρδισε επίσης την πρώτη θέση στο Διεθνές Design Awards της κατηγορίας "Urban Sustainable Design" και έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες ως το πιο συμπαγές ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο. Έχει κερδίσει επίσης το iF βραβείο σχεδιασμού προϊόντος την χρονιά 2011.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων σχεδιασμού της χρονιάς 2010, με επικεφαλής τον καθηγητή Tony Parker, επικεφαλής του πανεπιστήμιο Massey Ινστιτούτου Σχεδιασμού για τη Βιομηχανία και το περιβάλλον, δήλωσε: “Αυτή η ριζοσπστική σχεδίαση έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, και δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι μια τυπική λύση αστικής μετακίνησης, και φέρνει τα πάνω κάτω. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει την ιδέα και όπου κάθε στοιχείο και λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί από μοναδική προοπτική".

"Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις τόσες υψηλές βραβεύσεις ποιότητας του YikeBike που χρονιές μελέτης και σκέψης μας οδήγησαν σε αυτές», λέει ο ιδρυτής του YikeBike και διευθύνων σύμβουλος της Grant Ryan. "Το YikeBike είναι ένα υπέροχο προϊόν μηχανικής νοιώθουμε μεγάλη υπερήφανια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε πλέον να το προωθήσουμε στις πρώτες πελάτισές μας".

Τα πρώτα YikeBikes έχουν αποσταλεί σε όλο τον κόσμο. Ο προϊστάμενος επιχείρησης Rod Oram είναι από τους πρώτες τους πελάτες που παρέλαβε το YikeBike του, "Είναι μια θαυμάσια αίσθηση ελευθερίας και είναι πολύ ευέλικτο και πανέμορφο," ο κ. Oram πρόσθεσε. "Το πολύ ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο δεν είναι μόνο ιδιοφυιές για την επιτάχυνση μεταξύ των συναντήσεων, αλλά διπλώνει σε μια τσάντα ώμου, σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Ο κ. Oram λέει ότι είναι τέλειο για την κίνηση στην πόλη. "Είναι μια λαμπρή ιδέα για το πως πρέπει να είναι ένα ποδήλατο". "Είναι απίστευτα ελαφρύ και αναδιπλούμενο και, κατά συνέπεια, πολύ εύκολο στη μεταφορά."

Τα YikeBikes μπορούν να αγοραστούν αποκλειστικά από το διαδικτυακό κατάστημα YikeBike. Πωλήσεις γίνονται στην Ευρώπη, στις Ην. Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Η τιμή US $ 3.595, £ 2.422 στην Αγγλία, € 2.872 στην Ευρώπη και AUD $ 3.909 στην Αυστραλία. Η τιμή δεν περιλαμβάνει την παράδοση, δασμούς και φόρους, αλλά περιλαμβάνει μία εγγύηση 1 έτους για την χώρα παράδοσης.

Σχετικά με το YikeBike
Το αποτέλεσμα πενταετούς έρευνας και ανάπτυξης, συνετέλεσαν ώστε το YikeBike να έχει μια ριζικά διαφορετική θέση οδήγησης, τιμόνι και διαμορφωμένο τροχό, δίνοντας μια ασφαλή και ομαλή οδήγηση, ενώ με την αναδίπλωση του μειώνει εξαιρετικά το μέγεθος του. Το YikeBike είναι το μικρότερο, 10 κιλά, το ελαφρύτερο ηλεκτρικό αναδιλούμενο ποδήλατο στον κόσμο, επιτρέποντας μας να το παίρνουμε στα λεωφορεία, στα τρένα αλλά και στα αυτοκίνητα, αποθηκεύεται εύκολα κάτω από ένα γραφείο ή σε ένα ντουλάπι.
Για να μάθετε περισσότερα ή να παραγγείλετε επισκευθείτε την YikeBike


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.3.11 και την μεταφράσαμε από την Yikebike.com στην http://www.yikebike.com/media/press