13 Μαρ 2011

Καταφύγιο Αδέσποτων της κας Βάσως Χατζημανώλη

Ένα καταφύγιο γεμάτο αγάπη

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων της κας Βάσως Χατζημανώλη, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια, 24 ώρες το 24ωρο, βοηθώντας όχι απλά τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως δύσκολες περιπτώσεις ζώων από όλη την Ελλάδα που πολλές θεωρούσαν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Το Καταφύγιο ιδρύθηκε απο τον John Laden, έχει έκταση 7 στρεμμάτων όπου εκεί υπάρχουν κτήριο νοσηλείας, χειρουργείο, γατόσπιτα και φυσικά χώροι φιλοξενίας σκυλιών απο 20 μέχρι 300 τ.μ. ο καθένας. Σήμερα στο Καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 200 σκυλιά και 50 γάτες, σε ένα καθαρό περιβάλλον, ζουν όλες-α μαζί φροντισμένες, προστατευμένες και χορτάτες, περιμένοντας τη νέα τις οικογένεια να τις χτυπήσει την πόρτα. Εκτός από τα δεκάδες ενήλικα ζώα και τα κουτάβια που σώζουν κατά καιρούς, στα σπιτάκια φιλοξενείας ή στον κήπο μπορεί καμιά να δει τυφλά, τρίποδα και ηλικιωμένα ζώα καθώς επίσης και πολλά ζώα που εγκαταλείφθηκαν από συγγενείς ηλικιωμένων όταν αυτές απεβίωσαν ή κλείστηκαν σε γηροκομεία. Κύριοι σκοποί του καταφυγίου είναι οι εξής:

1) Η περισυλλογή αδέσποτων και τραυματισμένων ζώων. Επιπλέον επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραμέλησης, κακομεταχείρησης και γενικότερα σε θέματα που αφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.

2) Η κτηνιατρική φροντίδα των ζώων από επιλεγμένες κτηνιάτρισες, ενώ όλα τα σκυλιά και οι γάτες που ζουν ή φροντίζονται από το Καταφύγιο, στειρώνονται.

3) Η επιλεγμένη και προσεκτική υιοθεσία των ζώων, μετά την στείρωση και αφού έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις.

4) Παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σε θέματα που αφορούν τα ζώα.

Το Καταφύγιο έχει σύμβαση με το Δήμο Θεσσαλονίκης για στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του, αλλά οι κύριοι πόροι της λειτουργίας του είμαστε όλες εμείς, οι φιλόζωες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του καταφυγίου ή αν θέλετε να το στηρίξετε οικονομικά μπορείτε να στείλε e-mail στο animalrefuge.katafigiozoon@gmail.com ή να επισκευθείτε τη σελίδα του στο facebook, http://www.facebook.com/group.php?gid=133399640615&ref=ts#!/group.php?gid=133399640615&v=wall


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.3.11 από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=259104