11 Μαρ 2011

David Cameron, οι Χριστιανές θα πρέπει να είναι «ανεκτικές»

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι Χριστιανές θα πρέπει να είναι «ανεκτικές» και «ευμενείς».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να διατηρήσει την απαγόρευση σε ένα χριστιανικό ζευγάρι να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αφού παραδέχθηκαν ότι θα αρνηθούν να πουν σε ένα παιδί ότι η λεσβιοσύνη είναι αποδεκτή.

Η Πεντηκοστιανή Χριστιανή Eunice και ο Owen Johns, από την Derby, λένε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της ετυμηγορίας στον Άρειο Πάγο.
Μιλώντας στην Derby, όπου είχε συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή χθες 7 Μαρτίου, ο κ. Κάμερον υποστήριξε την απόφαση.

Είπε στην εφημερίδα Derby Telegraph: «Το θέμα αυτό αποφασίστηκε από το δικαστήριο με τον κατάλληλο τρόπο και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η απόφαση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι εκκλησιάζεται συχνά αλλά πρόσθεσε: "Νομίζω ότι οι Χριστιανές θα πρέπει να είναι ανεκτικές, ευμενείς και με ευρύτητα νου".

Ένας εκπρόσωπος του ζεύγους Johns πρόσθεσε για τα σχόλια του κ. Κάμερον: "υπάρχει έλλειψη οποιασδήποτε κατανόησης της κρίσιμης κατάστασης και της σύγκρουσης μεταξύ των δύο ομάδων που εμπλέκονται".

Το ζεύγος Johns είναι το τελευταίο μιας σειράς χριστιανικών ζευγαριών που αμφισβητούν ανεπιτυχώς την νομοθεσία Ισότητας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/08/david-cameron-says-christians-should-be-tolerant-of-homosexuality/