7 Μαρ 2011

Διαμαρτυρία στην Mardi Gras για την απαγόρευση του γάμου των λεσβιών

Σίδνεϊ, Mardi Gras-Ημέρα Υπερηφάνειας έκρηξη εορτασμού και διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της Αυστραλίας στο γάμο των λεσβιών

Δεκάδες χιλιάδες Lgbtiq διαδήλωσαν στους δρόμους κατά την 34η παρέλαση Mardi Gras του Σίδνεϊ. Η εκδήλωση ονομάστηκε "Πείτε Κάτι" ως διαμαρτυρία για την ομοσπονδιακή απαγόρευση της Αυστραλίας στο γάμο των λεσβιών.
Πολλές από αυτές ήταν ντυμένες ως "νύφες" και "γαμπροί" στη παρέλαση, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά γεγονότα της Lgbtiq υπερηφάνειας στον κόσμο.

Η εκδήλωση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την είδηση ότι "έσπασε" η Αυστραλή πρωθυπουργός Julia Gillard που αντιμετωπίζει εξέγερση των εκτός εδράνων βουλευτίνων, από τις βουλευτίνες του Εργατικού κόμματος, στο κόμμα το οποίο ανληκει η ίδια εκτός από την αντίθεσή της σε μια από τις προτάσεις του συνασπισμού της με το Κόμμα των Πρασίνων που ζητούν να τερματιστεί η εθνική απαγόρευση στο γάμο των λεσβιών. Πέρυσι, το Πράσινο Κόμμα κέρδισε μια κίνηση που κάλεσε τις βουλευτίνες να ζητήσουν από τις ψηφόρους τις να μάθουν πώς αισθάνονται πραγματικά για το γάμο των λεσβιών.

Στα τέλη 2010, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την Fairfax-Neilsen, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 57% των 1400 ερωτηθεισών ήταν υπέρ του γάμου των λεσβιών, ενώ μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για Lgbtiq οργανώσεις τον Οκτώβριο 2010 διαπίστωσε ότι το 62% ήταν υπέρ.
"Εμείς θα στείλουμε το μήνυμα σήμερα πως αγάπη μας δεν είναι διαφορετική και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τη νομοθεσία”, δήλωσαν στο AFP.

Αν και το κόμμα οποίου ηγείται η κα Gillard θα συζητήσει την πολιτική στο γάμο των λεσβιών στο συνέδριο του κόμματός αργότερα αυτή την χρονιά, η κα Gillard έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην ισότητα γάμου, λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο γάμος πρέπει να είναι μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Η κα Gillard διακωμωδείθηκε από ένα σχέδιο, ένα τεράστιο αντίγραφο της πρωθυπουργού φτιαγμένο με αδρά χαρακτηριστικά, η οποία δεν έχει ποτέ τελέσει γάμο, φορώντας της ένα νυφικό.
"Όπου είπαν ότι το έκαναν για την ισότητα του γάμου, θεωρώ ότι ήταν περισσότερο για την παρέλαση," δήλωσε η Nicole Parker στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Είμαι λεσβία και δεν επιλέγουμε ποιάν αγαπάμε. Η καθεμία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να νυμφευθεί και να έχει τα ίδια οφέλη με όλες τις άλλες”.


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/05/sydney-explodes-in-mardi-gras-of-celebration-and-protest-at-australias-ban-on-gay-marriage/