30 Νοε 2010

Η ομάδα LGBT Labour διεκδικεί για το hiv aids

Η ομάδα LGBT Labour αμφισβήτησε τον πρωθυπουργό Cameron για την hiv aids υποστήριξη

Η ομάδα LGBT Labour αμφισβήτησε το μήνυμα
ευθύνης του David Cameron για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Hiv Aids.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιοδικό Boyz αυτή την εβδομάδα, είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευθύνη για την εαυτή τις και τις συντρόφισές τις και παρότρυνε τις Lgbtiq να κάνουν χρήση προφυλακτικών και να αναλάβουν την ευθύνη να εξετάζονται για το hiv aids.

"Θα πρέπει να στηρίζετε η μια την άλλη για την αποφυγή του ιού. Μπορείτε να κάνετε ασφαλές σεξ. Θα πρέπει να εξετάζεστε και να γνωρίζετε την κατάσταση σας για τον hiv", είπε.

Και πρόσθεσε: “Έχω μιλήσει αρκετά για την ευθύνη όσον αφορά την πολιτική μου. Και η Παγκόσμια Ημέρα για το hiv aids, είναι σημαντική ώστε η καθεμία να σκεφτεί την ευθύνη που έχει απέναντι, στην ίδια, στις συντρόφισες τις και την ευρύτερη κοινότητα. Μόνο από κοινού μπορούμε αγωνιστούμε και στη συνέχεια νίκησουμε τον ιό hiv aids".

Η ομάδα LGBT Labour αντέτεινε ότι περικοπές της κυβέρνησης θα "συμπιέσουν σημαντικά” τη χρηματοδότηση για το hiv aids και πως τα "λόγια υποστήριξης για την αντιμετώπιση του ιού hiv aids πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα".

Η ομάδα LGBT Labour, είπε: "Πολλές υπηρεσίες υγείας θα αναγκαστoύν να μειώσουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με τον ιό hiv aids. Οι περικοπές στις τοπικές αρχές, θα δείξουν πως πολλές ομάδες υποστήριξης και εθελοντικές οργανώσεις για τον hiv aids θα χάσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.

"Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταργήσει την Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα για την Σεξουαλική Υγεία & hiv και είναι ασαφές τι, αν κάτι, θα την αντικαταστήσει".

Τόσο η Εξειδικευμένη Συμβουλευτική Ομάδα για το hiv aids και η Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα για τη Σεξουαλική Υγεία και τo hiv aids έπαψαν να είναι δημόσιες οργανώσεις, τον Οκτώβριο 2010.

Οι πρώην οργανώσεις μετά την μεταρρύθμιση θα είναι τμήμα της Επιτροπής Ειδικών της Υγείας, ενώ η τελευταία θα αντικατασταθεί με την «Συμβουλευτική Ομάδα Ενδιαφερομένων Φορέων».

Η ομάδα LGBT Labour πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "μειώνει δραστικά τη χρηματοδότηση" για την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έδωσε μόνο μια "αόριστη δέσμευση" για την Προσωπική, την Κοινωνική και την Εκπαίδευση Υγείας κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας, που ισούται με λευκό χαρτί.

“Η ομάδα LGBT Labour ενώνει πολλές οργανώσεις για το hiv aids η οποία εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις βιαστικές και προς τα κάτω μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι συγκεκριμένες ανάγκες όσων ζουν με τον ιό hiv aids θα μπορούσαν εύκολα να μειωθούν με την ανάθεση τις στο σύστημα οικογενειακών γιατρίνων”, είπε.

Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα National Aids Trust κάλεσε την κυβέρνηση να εκπληρώσει τη δέσμευση της Αγγλίας προς τον ΟΗΕ και να διασφαλίσει ότι μια εθνική στρατηγική για το hiv aids είναι σε ισχύ από το 2011.

Η εκπροσώπισα του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η σεξουαλική υγεία αποτελεί προτεραιότητα και ότι πρόκειτε να δημοσιεύσει τη Λευκή Βίβλο για την υγεία, τον Δεκέμβριο στην οποία θα καθορίζεται η στρατηγική για το hiv aids.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/26/gay-labour-group-questions-camerons-hiv-support/