25 Μαρ 2011

Αντιλεσβιακή εκστρατεία Εκκλησίας

Αντιλεσβιακή εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν από την εκκλησία 1.500 μέλη της στις 23 Μάρτη

Η αντι-λεσβιακή εκστρατεία Älä alistu («Μην υποκύπτετε), έχει προκαλέσει ένα κύμα παραιτήσεων από την εκκλησία παρόμοια με εκείνη που ακολούθησε την τηλεοπτική συζήτηση για τα λεσβιακά δικαιώματα το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eroakirkosta.fi, που δημιουργήθηκε για να ενημερώνει για παραιτήσεις από την εκκλησία, μια οργάνωση που συνδέεται με την Freethinkers.

Περίπου 1.500 μέλη εγκατέλειψαν τη φινλανδική Ευαγγελική Λουθηρανή Εκκλησία στις 23 Μάρτη, ο συνήθης μέσος όρος για αυτή την εποχή της χρονιάς είναι 50 μέλη την ημέρα. Ενώ περίπου 500 μέλη παραιτήθηκαν από την εκκλησία στις 22 Μάρτη.

Η Johanna Sauna-aho, εκπροσώπισα της ιστοσελίδας, σχολίασε ότι με βάση την ανατροφοδότηση, φαίνεται ότι αυτό ήταν το τελικό όριο για πολλές από αυτές που είχαν ήδη σκεφτεί να αφήσουν την εκκλησία μετά την συζήτηση στην τηλεόραση της Φιλανδίας (YLE) για τα δικαιώματα των λεσβιών το φθινόπωρο.
Περίπου 40.000 μέλη έφυγαν από την εκκλησία μετά την φθινοπωρινή συζήτηση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.3.11 και την μεταφράσαμε από την Helsinki Times στην http://www.helsinkitimes.fi/htimes/domestic-news/general/14738-anti-gay-campaign-drains-church-of-1500-members-on-wednesday-.html