2 Μαρ 2011

Η Golinski επιδιώκει παροχές υγείας για τη σύζυγό της

Η αλλαγή της DOMA δεν αντικατοπτρίζεται στις τελευταίες κατάθεσεις της κυβέρνηση στην υπόθεση Golinski κατά OPM.

"Σήμερα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να πει για να δικαιολογήσει τη διάκριση εκ μερους της".

Σαν Φρανσίσκο, Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ην. Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αρνείται τις ασφαλιστικές παροχές υγείας στη σύζυγο της σε μια λεσβία ομοσπονδιακή υπάλληλο, παρά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας όπου ο Γενικός Εισαγγελεας Eric Holder έχει διαπιστώσει ότι η λεγόμενη Υπεράσπιση του Νόμου περί Γάμου (DOMA) είναι αντισυνταγματική και ότι οι δικηγορίνες της κυβέρνησης συνεπώς δεν θα την υπερασπιστούν πλέον έναντι δικαστικών αμφισβητήσεων.

Οι δικηγορίνες της Κυβέρνησης σήμερα κατέθεσαν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που θέτει ο Επαρχιακός Δικαστής Jeffrey White στην υπόθεση Golinski κατά του Υπουργείου Διεύθυνσης Προσωπικού. Ο κ. Jeffrey είχε ζητήσει διευκρινίσεις για το πώς η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας μπορεί να επηρεάσει την υπεράσπιση της κυβέρνησης στην υπόθεση.

Η Lambda Legal και η δικηγορική εταιρεία Morrison & Foerster LLP εκπροσωπεί την Karen Golinski, μια εδώ και 19 χρονιές υπάλληλο του Εφετείου - Ninth Circuit Court of Appeals. Η Golinski επιδιώκει τις ίδιες παροχές υγείας για τη σύζυγό της, την Amy Cunninghis, όπως οι ετερό δικαστικές υπάλληλοι λαμβάνουν για τους συζύγους τις.

Ο επικεφαλής του Εφετείου Alex Kozinski έχει εκδώσει πολλές αποφάσεις υπέρ της Golinski, οι οποίες αγνούνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Προσωπικού - υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων λόγων, ότι η DOMA απαγορεύει την παροχή ίσων παροχών ασφάλισης υγείας στη σύζυγο της Golinski, η Golinski προσέφυγε κατά Διαχείρησης Προσωπικού (OPM), προκειμένου να υποχρεωθεί η OPM να σταματήσει να παρεμβαίνει με προηγούμενες αποφάσεις της κατά της Gozinski.

"Σήμερα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να πει για να δικαιολογήσει τη διάκριση", δήλωσε η Jennifer G. Pizer, Διευθύντρια του Εθνικού Προγράμματος της Λάμδα Νομικής. «Είμαστε αισιόδοξες ότι ο δικαστής White σύντομα θα καταλήξει, όπως έχουμε πει, πως η νομικά ορθή απάντηση είναι ακόμη πιο εμφανής από ποτέ: η DOMA είναι αντισυνταγματική και οι οικογενειακές ασφαλιστικές παροχές στις οποίες η Karen Golinski έχει δικαίωμα - το ίδιο με οποιαδήποτε από τις παντρεμένες ετερό συνεργάτιδες της – έχουν καθυστερήσει επί μακρόν».

Ο κ. White εξέδωσε τις τέσσερις ερωτήσεις μέσα σε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας που ο Πρόεδρος Obama και Γενικός Εισαγγελέας Holder κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η DOMA είναι αντισυνταγματική και ακατάλληλη για υπεράσπιση. Οι δικηγορίνες της κυβέρνησης απάντησαν σήμερα ότι στο Εκτελεστικό Τμήμα (*Α) πως δεν θα υπερασπιστούν πλέον τη συνταγματικότητα του Άρθρου-Τμήματος 3 της DOMA, ο Πρόεδρος "έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με το τμήμα 3" συνεπής με την υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας να φροντίσει ότι οι νόμοι εκτελούνται πιστά, εκτός και μέχρις ότου το Κογκρέσο καταργήσει Άρθρο-Τμήμα 3 ή η Δικαστική Εξουσία καταστήσει οριστική την ετυμηγορία κατά της συνταγματικότητας του νόμου".

«Θα ήταν άδικο να υποθέσουμε πως η Karen θα περιμένει τις δράσεις του Κογκρέσο για να λάβει τις εργοδοτικές-παροχές τις οποίες δικαιούται από το 2008, ακριβώς όπως και κάθε παντρεμένη ετερό συνεργάτιδά της. Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις υποχρεωτικές διοικητικές διαδικασίες οι οποίες είναι αποκλειστικά δικό της έργο. Αντ 'αυτού, ήρθε σε αυτό το περιφερειακό δικαστήριο και έδωσε μια πλήρη υπεράσπιση. Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω νομικές συνόψεις σε αυτή τη φάση”, πρόσθεσε η κα. Pizer"

Η Jennifer Jennifer C. Pizer, η Rita Lin μαζί με άλλες αντιπροσωπεύουν την κα. Golinski.

Η υπόθεση στην αγγλική: Golinski κατά του Γραφείο της Διαχείρησης Προσωπικού των Ην. Πολιτειών και του John Berry, ως Διευθυντή του Υπουργείου Διαχείρησης Προσωπικού των Ην. Πολιτειών, υπό την επίσημη ιδιότητά του.

Κάντε κλικ εδώ να δείτε στην αγγλική τα έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα από τις δικηγορίνες της κυβέρνησης


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.2.11 και την μεταφράσαμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/ca_20110228_doma-shift-not-reflected-in.html

*Α Executive Branch: Εκτελεστικό Τμήμα της Κυβέρνησης είναι το τμήμα της κυβέρνησης που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη για την καθημερινή διοίκηση της κρατικής γραφειοκρατίας. Η κατανομή της εξουσίας σε ξεχωριστούς κλάδους της κυβέρνησης είναι κεντρικής σημασίας για τη δημοκρατική ιδέα του διαχωρισμού των εξουσιών.