25 Μαρ 2011

Τιμωρούνται οι γυναίκες εκπαιδευτικές

«Τιμωρούνται οι γυναίκες εκπαιδευτικές»

Το υπουργείο Παιδείας «τιμωρεί» τις γυναίκες εκπαιδευτικές. Αυτό διαπίστωσε η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, πρώην γ.γ. Ισότητας, σήμερα βουλευτίνα (Ν.Δ.), και κατέθεσε δύο σχετικές ερωτήσεις για το θέμα στην υπουργίνα Παιδείας κα. Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Εσωτερικών.

Η κ. Τσουμάνη εντοπίζει τη διάκριση εις βάρος των γυναικών εκπαιδευτικών στις «μη προσμετρούμενες άδειες μητρότητας και ανατροφής τέκνου στον χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων των υποψήφιων σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Οταν προσμετρώνται για μοριοδότηση άλλες ειδικές και γονικές, αναρρωτικές, συνδικαλιστικές κ.λπ. άδειες. Εξαιρείται μόνο ο χρόνος της άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου.

Η εξαίρεση αυτή, σημειώνει η βουλευτίνα, θίγει σχεδόν αποκλειστικά τις γυναίκες, που λαμβάνουν άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνου. Επίσης στερεί, αρκετά μόρια από την αξιολόγησή τις. Ακόμα βρίσκεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος, καθώς και του πρόσφατου ν.3896/2010 σχετικά με την εφαρμογή της «αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών σε θέματα εργασίας».


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.3.11 από την εφημερίδα ελευθεροτυπία στην http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1041880146061070034